Acasă Actualitate Marcel Ciolacu convoacă o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale

Marcel Ciolacu convoacă o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale

DISTRIBUIȚI

Marcel Ciolacu anunță convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale.

Amendamentele de eliminare a pensiilor speciale au fost votate în unanimitate de membrii Comisiei de Muncă.

Astfel, vor rămâne fără pensii speciale parlamentarii, magistrații, judecătorii constituționali, diplomații, aviatorii, funcționarii publici parlamentari, personalul auxiliar din instanțe, angajații Curții de Conturi, ai Academiei Române și ai Avocatului Poporului.

De asemenea, au fost eliminate pensiile speciale ale primarilor și viceprimarilor, ale președinților și vicepreședinților de Consilii Județene.

Nu în ultimul rând, vor rămâne fără indemnizații de merit artiştii şi sportivii.

În schimb, membrii Comisiei de muncă au votat pentru păstarea pensiilor speciale ale militarilor, polițiștilor și jandarmilor, ale personalului din penitenciare și ale foștilor angajați ai serviciilor secrete.

Impactul bugetar al pensiilor speciale este de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, beneficiarii fiind în jur de 185.000 de persoane. Dintre acestea, peste 9.000 sunt civili, aproximativ 76.000 sunt militari, iar restul de circa o sută de mii poliţişti şi angajaţi din alte structuri asimilate.

6 COMENTARII

  1. Este o confuzie.Va pot dovedi concret , pe baza de legislatie.Este insaposibil , ca un militar , indiferent din ce structura vine, sa cumuleze 2 pensii.Concret , un militar de la MAPN ridica 2 pensii.S-a pensionat , apoi a fost la Guvern , un fel de secreta.Aceasta are doua pensii.Nu este cazul meu.Ca militar in rezerva am avut 47 ani de contributivitate.

  2. Orice pensie care s-a calculat altfel decat avand ca baza de calcul contributivitatea asa cum este procedura legala standard este PENSIE SPECIALA pentru ca a beneficiat de un REGIM SPECIAL atunci cand s-a calculat(nu spun ca este ilegal ci special),adica nu s-a calculat cum spune legea ca trebuie calculata o pensie in mod normal ci mai altfel,mai SPECIAL.

    • Pt.politist
      Orice pensie sau oricare pensie,citeste cum vrei inseamna TOATE PENSIILE,nu stiu care este cauza pentru care ai dat exemplul cu procurorul ala militar care s-a folosit si el de ceva special,nici in cazul lui nu s-a urmat procedura standard:actele trimise la casa de pensii unde se calculeaza pensia dupa contributivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.