Acasă Actualitate Fosta directoare din ASSMB a denunțat la DNA infracțiunile de la Gomoiu....

Fosta directoare din ASSMB a denunțat la DNA infracțiunile de la Gomoiu. Femeia se așteaptă la noi răzbunări ale Gabrielei Firea

DISTRIBUIȚI

Lavinia Coțofană a fost judecătoare la Arad după ce înainte a lucrat mai mulți ani ca ofițer SRI. Ulterior plecării sale din magistratură, Coțofană s-a angajat la Direcția Juridică a Spitalului Colțea și apoi la ASSMB. Pe 1 noiembrie, zi în care femeii îi moare și mama, este destituită din ordinul Gabrielei Firea. Motivul? Nu a închis ochii la furtul banilor publici.
Din poziția de Directoare Juridică a ASSMB, Coțofană întocmește pe 11.10.2019, o plângere penală împotriva societăților care au lucrat la Spitalul Gomoiu Compagne DEnterprises CFE SA și CFE Contracting and Engineering SRL, ambele reprezentate de belgianul Patrick Dubruille, și împotriva Aecom Ingineria SRL, reprezentată de Paul Hyde. Plângerea penală la DNA formulată de ASSMB: Infracțiunile incriminate de ASSMB sunt înșelăciune, instigare la săvârșirea infracțiunii de deturnare a licitațiilor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (primele două) și, în plus, complicitate la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu și uz de fals (în cazul ultimei companii). Coțofană a transmis plângerea șefului ASSMB și acesta a dat-o mai departe în primărie unde s-a încercat mușamalizarea ei. Concomitent, Lavinia Coțofană este concediată.
Principalele acuzații din plângerea penală sunt: “Inducerea în eroare a ASSMB, prin susținerea nereală că ar putea lucra 6 luni în absența efectuării de către subscrisa a plăților” “Supraevaluarea unei mari părți din materiale”, citând Raportul Corpului de Control al prim-ministrului “Solicitarea decontării unor lucrări inexistente”, menționând că CFE SA “s-a angajat să livreze 3 grupuri electrogen de 1000 KVA” și a livrat doar două “Solicitarea decontării unor aparaturi de complexitate inferioară la prețul aparaturii ofertate”.
Pe 3 noiembrie, Firea a recunoscut că sesizarea către DNA pentru lucrările la Spitalul Gomoiu făcută de Coțofană în 11 octombrie nu a fost trimisă procurorilor.

După ce și-a înmormântat mama și și-a tras puțin sufletul, Lavinia Coțofană a anunțat că și-a făcut datoria prevăzută de Codul penal și a depus un denunț cu privire la infracțiunile de care a luat cunoștință în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

„In temeiul art. 290 Cod penal si a art. 5 si 6 din Legea nr. 571/2004 subsemnata am formulat si depus denunt cu privire la infractiunile comise de catre ASSMB, CFE si AECOM, prevalandu-se de construirea Spitalului Clinic Dr. Victor Gomoiu.
Am solicitat Ministerului Public conexarea denuntului formulat de subsemnata la dosarul penal redeschis la începutul acestei luni, urmare a dezvaluirilor Libertatea, dosar ce fusese format ca urmare a sesizarii Corpului de control al premierului Tudose si clasat, de indata, de DNA.

P.S. Ma astept si la alte razbunari ale doamnei Primar General Gabriela Firea.
Ce nu intelege domnia sa, este faptul ca eu cred în principiul: Fiat Justitia Pereat Mundus !”, anunță Coțofană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.