Acasă Actualitate Fostul adjunct al lui Bănicioiu la MS trimis în judecată pentru luare...

Fostul adjunct al lui Bănicioiu la MS trimis în judecată pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

DNA a anunțat că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:

VODISLAV CRISTINEL – SPIRIDON, reprezentant de fapt al S.C. Romepro Industries S.R.L, la data faptelor, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită,

ȚUCMEANU ALIN IULIAN, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la data faptelor, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită,

și a S.C. ROMEPRO INDUSTRIES S.R.L., cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada august – noiembrie 2015, inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon, în calitate de reprezentant de fapt al S.C. Romepro Industries S.R.L, a promis suma totală de 60.000 euro unor persoane din conducerea unui spital, abilitate să încheie un contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat anterior între această unitate sanitară și firma respectivă.
În aceeași perioadă, inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon a beneficiat de sprijinul inculpatului Țucmeanu Alin Iulian, la acea dată secretar de stat în Ministerul Sănătății, care l-a recomandat persoanelor respective, asigurându-le totodată de „seriozitatea” omului de afaceri și de faptul că acesta își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 1700 de euro și 1900 lei, ridicate de la inculpatul Țucmeanu Alin Iulian și asupra sumei de 8.000 lei ridicată de la inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.