Acasă Actualitate Fostul director general al Conpet, in atentia PNA

Fostul director general al Conpet, in atentia PNA

DISTRIBUIȚI

Fostul director general al Conpet Ploiesti Constantin Zidaru, care in prezent detine functia de director adjunct al companiei, a fost convocat, ieri, la Parchetul National Anticoruptie (PNA), pentru a da detalii in legatura cu modul in care a fost folosit un imprumut extern contractat de Romania.

Saptamana trecuta, procurorii anticoruptie l-au citat pe directorul Conpet Ploiesti Constantin Zidaru, care s-a prezentat ieri la PNA, insa a solicitat anchetatorilor un termen pentru a-si angaja un avocat, cerere ce a fost admisa, informeaza surse judiciare.

Astfel, Constantin Zidaru este asteptat azi pentru a fi audiat de procurorii Biroului de macrocriminalitate financiara al PNA in cazul privind creditul de peste 1.000 de miliarde de lei contractat in 2001 de statul roman de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) pentru reabilitarea sectorului petrolier din Romania.

Potrivit surselor citate, din creditul contractat de la BIRD, 825 miliarde de lei au fost folosite pentru investitii de reabilitare a activitatii de transport a titeiului, in timp ce 255 miliarde de lei nu au fost utilizate in conformitate cu destinatia stabilita prin acordul de imprumut.

Concret, cele 225 miliarde de lei ar fi fost folosite pentru constructia unei baze sportive, a unui dispecerat central, pentru achizitionare de terenuri si pentru o baza de recuperare cardiovasculara.

Ancheta in acest dosar a fost declansata ca urmare a unei note a Directiei de Control Fiscal Prahova, PNA monitorizand de sase luni cazul.

Contactat telefonic, Biroul de presa al PNA a refuzat sa dea detalii despre dosarul Conpet Ploiesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.