Acasă Actualitate Fostul președinte al CCR: procurorul general poate contesta decizia de revocare în...

Fostul președinte al CCR: procurorul general poate contesta decizia de revocare în instanță

DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, le-a făcut pe plac politicienilor care i-au oferit funcția și a declanșat procedura demiterii procurorului general, Agustin Lazăr. Fostul președinte al Curții Constituționale, Agustin Zegrean a explicat pentru Mediafax că orice om nemulțumit de un act administrativ, așa cum este demiterea, se poate adresa instanței.

„Procurorul general, dacă consideră că actul prin care s-a propus revocarea lui este nelegal poate justiției pentru că accesul liber la justiție este garantat de constituție. Orice om, care consideră că i s-a încălcat un drept, printr-un act administrativ, și acesta este un act administrativ, se poate adresa justiției, să ceară anularea actului și repararea prejudiciului cauzat. Ar fi pentru prima dată când se întâmplă așa ceva, când un act al ministrului privind eliberarea din funcție ar fi atacat în justiție, dar premierele sunt binevenite și de regulă justiția nu se poate pronunța dacă nimeni nu o cere. Primul pas este ca el să ceară aceasta la justiție. Ar fi interesant de văzut care ar fi soluția adoptată de instanța de judecată. Sigur că nu scrie în lege că el poate să se adreseze justiției și că actul acesta poate fi atacat, dar judecătorul nu poate să respingă o cerere de plano pentru că legea este neclară sau că nu e prevăzut în lege. Trebuie să judece, dar este o soluție interesantă propusă de domnul procuror general…” a declarat pentru MEDIAFAX, Augustin Zegrean.

3 COMENTARII

  1. Acest domn , fost judecator al CCR mai bine s- ar abtine de a mai manipula ! Nu au uitat romanii marsaviile pe care le – a facut in legatura cu Referendumul contra lui Basescu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.