Acasă Actualitate Fostul sef al Garzii Financiare Iasi, Constantin Elisei, fenteaza din nou puscaria

Fostul sef al Garzii Financiare Iasi, Constantin Elisei, fenteaza din nou puscaria

DISTRIBUIȚI

Desi a fost condamnat definitiv la cinci ani de puscarie, fostul sef al Garzii Financiare a reusit sa obtina o diminuare a pedepsei si, totodata, sa stea sub cerul liber pana cand noua solutie va ramane si definitiva.

Fostul sef al Garzii Financiare, Constantin Elisei, a primit o noua gura de oxigen. Folosindu-se de articolul 15 din Codul penal, care prevede aplicarea facultativa a Legii penale, mai favorabile in cazul pedepselor definitive, el a transformat imposibilul in posibil. Pedeapsa lui, definitiva, de cinci ani de inchisoare, a fost scazuta la trei ani si noua luni de detentie. Desi pe numele lui a aparut un nou mandat de executare a pedepsei, Elisei a primit si doua sanse de a scapa de inchisoare. Deoarece noua hotarare judecatoreasca nu este definitiva, fostul sef are posibilitatea sa atace solutia la Curtea de Apel Iasi si la Curtea Suprema de Justitie. Pana cand judecatorii vor bate in cuie din nou pedeapsa, cerul lui Elisei va fi lipsit de nori negri. -In plus, am facut si un recurs in anulare, la care asteptam raspunsul si speram ca va fi unul pozitiv-, a declarat Narcis Giurgiu, avocatul care a aparat interesele lui Elisei.

Constantin Elisei a picat in centrul unui scandal din 1997, in care doi arabi au pus mana pe un milion de dolari si au tulit-o din tara cu tot cu bani. Comisar-sef al Garzii Financiare la vremea respectiva, Elisei a fost acuzat ca a fost complice la -furtul- anului si a fost trimis in judecata. Initial, Tribunalul Iasi l-a condamnat la zece luni de inchisoare, apoi, Curtea de Apel Iasi i-a marit pedeapsa la cinci ani de inchisoare. Curtea Suprema de Justitie a mentinut ultima solutie ieseana, pecetluind astfel condamnarea fostului sef. Cand sa se duca la puscarie, Elisei a cerut si a obtinut o amanare a executarii pedepsei cu trei luni. Intre timp, el a facut contestatie la executare, invocand articolul 15 din Codul penal. Avand la baza ultimele modificari ale Codului penal, una dintre acestea referindu-se si la diminuarea pedepsei in cazul infractiunii de inselaciune, Elisei a cerut scaderea pedepsei prin aplicarea legii mai favorabile. Obtinand ieri o noua hotarare judecatoreasca, fostul comisar-sef are posibilitatea sa inceapa din nou slalomul prin Justitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.