Home Actualitate Fostul șef Apa Nova, Bruno Roche pus sub control judiciar

Fostul șef Apa Nova, Bruno Roche pus sub control judiciar

DISTRIBUIŢI

Francezul Bruno Roche, fostul director al societății Apa Nova București, pus miercuri sub control judiciar de procurorii DNA, este suspectat că a aprobat plăți în valoare de zeci de milioane de lei către firme controlate de Ovidiu Semenescu, Costin Berevoianu și Vlad Moisescu, în schimbul intervențiilor acestora pe lângă autoritățile publice din București, potrivit unor surse judiciare.

Contractele pentru servicii fictive au fost încheiate începând cu anul 2008, pentru ca cei trei să intervină pe lângă reprezentanți ai unor instituții publice, personal sau prin intermediari, în favoarea firmelor din grupul Veolia, printre care se numără și Apa Nova, conform acelorași surse.

Cele mai mari sume — în total peste 55 de milioane de lei — ar fi fost încasate de societăți controlate de Ovidiu Semenescu, în baza unor contracte pentru servicii care nu au fost prestate în realitate.

Majoritatea plăților aferente contractelor fictive ar fi fost autorizate de Roche, fiind efectuate dintr-un cont aflat la dispoziția exclusivă a decidenților din companie. Banii ar fi reprezentat contravaloarea influenței și intervențiilor realizate de Semenescu, Berevoianu și Moisescu la Primăria sectorului 1, Primăria Capitalei și Consiliul General al Municipiului București, în special în favoarea firmei Apa Nova.

Bruno Roche ar fi dispus măsuri de supraveghere și interceptare ilegală a salariaților, în baza unui contract încheiat cu o firmă specializată administrată de Teodor Stelian, finul lui Ovidiu Semenescu. În acest mod, directorul Apa Nova ar fi împiedicat divulgarea de către angajați a unor date care să conducă la depistarea ilegalităților din companie.

Fostul director Apa Nova București Bruno Roche, după 5 ore de audieri cu translator, a fost pus miercuri sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești, acesta neavând voie să părăsească țara și nici să ia legătura cu martorii și cu celelalte persoane din dosar, au declarat surse judiciare.

Fostul director al Apa Nova București, care este acuzat de cumpărare de influență, nu are voie, pe perioada controlului judiciar, să părăsească țara fără încuviințarea procurorului și nici să se apropie de persoanele implicate în acest dosar, între care se numără și oamenii de afaceri Ovidiu Semenescu și Vlad Moisescu și fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.