Acasă Actualitate Fota îi explică lui Arafat : „medicii nu fug dar nici nu...

Fota îi explică lui Arafat : „medicii nu fug dar nici nu vor să moară ca proștii, aruncați în luptă fără minimă protecție”

DISTRIBUIȚI

Iulian Fota, conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” în domeniul studiilor de geopolitică și securitate națională a fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională (2009-2014), director al Colegiului Naţional de Informaţii (2016-2018), director al Colegiului Național de Apărare (2005-2009) şi consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică şi politica de apărare din cadrul Ministerul Apărării Naţionale (2001-2005).
După una din ieșirile lui Raed Arafat care a început să vorbească limbajul milițienilor de pe vremuri, Iulian Fota i-a explicat acestuia diferența dintre pompieri și medici:
„Raed Arafat pune o intrebare retorica la Antena 3. Cum ar fi daca pompierii ar refuza sa plece in misiune ? Pai nici nu aveau de ce sa refuze. Au plecat in misiune blindati, avand echipament de cea mai buna calitate, foarte bine protejati. Cineva a avut grija de ei. Doar de ei.
De ce in tot timpul asta doctorii au fost lasati de izbeliste, fara masti performante, fara viziere, fara combinezoane, fara aparatura . Fara teste, cand se stricau 600 de teste pe parlamentari.
Medicii nu fug dar nici nu vor sa moara ca prostii, aruncati in lupta fara minima protectie. Este corect sa mori ca prostul pe altarul unui sistem in care baronii medicinei romanesti au muls toate avantajele posibile, au acumulat averi, in cardasie cu diferitele mafii politice, iar acum se spala pe maini in loc sa-si apere oamenii? Ma si mir cum de mai au curajul sa iasa la televizor si sa bata campii.”, conchide Iulian Fota.

2 COMENTARII

 1. Domnule Panait, cu permisiunea dvs. doresc sa pun o intrebare sau, sa ridic o chestiune spre dezbatere, analiza.
  De ce nu se folosesc acele costume de protectie, combinezoane, costume antichimice, antibacteriologice etc. din cadrul fostelor (sau cite mai sint) Unitati Militare ?
  Doar pentru asa ceva au fost concepute si pentru astfel de momente sa fie folosite !
  Deoarece in toata mass-media se aminteste la fiecare propozitie/fraza: „suntem in razboi”, „suntem pe baricade” etc.
  Cei care au facut armata imposibil sa nu-si amintesca de asa ceva, de acele costume.
  …stiu, unele UM-uri la ora actuala nu mai exista. Unele au ajuns Mall-uri, altele s-au darimat iar terenul a intrat in posesia a tot felul de firme „de bine”, la tot felul de persoane „onorabile” pentru constructii imobiliare etc. – cu ajutorul intregii calse politice – acele bunuri materiale au ajuns la fiare vechi, sau cine dracu’ mai stie…
  Repet: Pun acesta intrebare, chestiune spre dezbatere pentru acea/acele autoritati indreptatite in asfel de situatii, sa lamureasca cetatenii, in special – intreg personalul medical (de care ar avea nevoie de asa ceva) – de ce nu se folosesc din vechile/actualele cazarmi, acele costume pentru astrfel de situatii de urgenta ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.