Home Actualitate Frații Tate rămân în arest preventiv. Complicele nu părăsesc nici ele Beciul...

Frații Tate rămân în arest preventiv. Complicele nu părăsesc nici ele Beciul Domnesc

DISTRIBUIŢI

Update 27.02.2023 ora 19.05: Curtea de Apel a decis: Frații Tate rămân în arest preventiv încă 30 de zile. Curtea de Apel a schimbat și decizia Tribunalului în cazul celor două complice care rămân și ele în arest preventiv.

Minuta instanței
„În baza art. 204 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul TATE III EMORY ANDREW împotriva încheierii din data de 21.02.2023, pronunțată de judecatorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia I Penală în dosarul nr. 5135/3/2023.
În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltieli judiciare avansate de stat.

În baza art. 204 Cod procedură penală admite contestațiile formulate de

MINISTERUL PUBLIC – Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie și Justiție – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism – Structura Central și de inculpatul TATE TRISTAN împotriva încheierii din data de 21.02.2023, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bucuresti – Secția I Penală în dosarul nr. 5135/3/2023.

Desființează în parte încheierea atacată, cu privire la inculpații Tate Tristan, Naghel Georgiana-Manuela si Radu Alexandra-Luana, și rejudecând:

Înlătură prevederile art. 223 alin. I lit.a Cod procedurà penală, reținute ca temei al prelungirii măsurii arestării preventive a inculpatului Tate Tristan.

Menține dispoziția de prelungire a arestării preventive a inculpatului Tate Tristan, in temeiul art. 223 alin. 1 lit. b, c, alin. 2 Cod procedurã penală.

În baza art. 234 – art. 236 Cod procedură penală rap. la art.223 alin. 2 Cod procedură penală admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție – D.II.C.O.T. privind pe inculpatele Naghel Georgiana-Manuela si Radu Alexandra-Luana.

Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatelor NAGHEL

GEORGIANA – MANUELA și RADU ALEXANDRA-LUANA pe o duratã de 30 de zile, de la data de 28.02.2023 până la data de 29.03.2023, inclusiv.

Soluția se comunică administrației locului de deținere.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare privind contestațiile admise rămân în sarcina statului.

În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare privind plata onorariului interpretului de limbă engleză rămân în sarcina statului.

Definitivă.

Pronunțată în cameră de consiliu, azi, 27 februarie 2023”, se arată în minuta instanţei.

Știrea inițială

Mandatele de arestare ale fraților Tate au fost prelungite din nou de Tribunalul București pe data de 21 februarie. La termenul de judecată, frații Tate au fost reprezentați de încă un avocat, clujeanul Alexandru Rîșniță.

Întrebat de CLUJUST cum a ajuns să-i reprezinte pe frații Tate, avocatul a explicat: „au apelat la o companie din State care se ocupă de scouting și m-au identificat ca fiind cel mai bun avocat penalist”.

Rîșniță e născut pe 10 iulie 1986, a absolvit în 2012 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca și în 2013 un master, “Ştiinţe Penale şi Criminalistică” în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.