Home Actualitate PSD anunță constituirea unui grup de lucru pentru reglementarea pensiilor speciale

PSD anunță constituirea unui grup de lucru pentru reglementarea pensiilor speciale

DISTRIBUIŢI

Conducerea Coaliţiei a decis constituirea unui grup de lucru pentru formularea unui set de amendamente la proiectul de lege privind pensiile speciale, care să reflecte recomandările finale ale Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.

Grupul de lucru va include toţi miniştrii care gestionează în prezent pensiile de serviciu.

Obiectivele principale ale grupului de lucru sunt reducerea ponderii în PIB a costurilor cu pensiile speciale, asigurarea echităţii în raport cu pensiile din sistemul contributiv şi îndeplinirea angajamentelor asumate de România în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, astfel încât ţara noastră să poată absorbi toate fondurile europene disponibile în acest program.

Noile reglementări vor urmări transpunerea următoarelor principii:

– Vârsta de pensionare a beneficiarilor de pensii de serviciu va creşte treptat până la nivelul stabilit în sistemul contributiv;

– Nicio pensie de serviciu nu va fi mai mare decât salariul din perioada de activitate;

– Pensia de serviciu se va acorda doar celor care au îndeplinit cel puţin 20 de ani de activitate în profesiile pentru care e prevăzut acest beneficiu;

– Restrângerea condiţiilor de pensionare anticipată pentru beneficiarii de pensii de serviciu, astfel încât situaţiile de acest gen sa fie cu totul excepţionale.

2 ARII

  1. NU LE AJUNGE DUBLAREA LOR LA FIECARE DOI ANI ? II VOR PENSIONA DE LA ANGAJARE ?
    VALURI DE LACUSTE DIN NOMENKLATURA SUNT TRECUTE APROAPE LUNAR LA SPECIALI.
    MULTIMILIONARI IN EURO II FACEM.

  2. Constituirea unui grup de lucru pentru reglementatea pensiilor de catre PSD inseamna:”haideti mai baieti sa vedem cum facem pentru ca sa nu scadem nici pensiile care nu au la baza contributivitatea si sa ii si pacalim pe astia de la Uniunounea Europeana si Banca Mondiala pentru ca sa nu ne taie fondurile la cate Romania are dreptul prin programul PNRR.
    Va spun eu dnule Ciolacu cum sa faceti fara sa constituiti nici o comisie si anume diferenta dintre pensia minima pentru un pensionar cu vechime completa in munca si un pensionar special sa fie de unu la sase de exemplu,sau altfel spus daca minimul este 1500 de lei maximul sa fie 1500 × 6 adica 9000 de lei,daca cei din U.E. vad asha ceva vor fi deacord,dar nu stiu cum vor reactiona speciali obisnuiti cu niste pensii nesimtite,cum li sa spus pensiilor foarte mari de catre romami,romani care prin pensii neimtite tocmai asta spun”eu inteleg ma sa fie o diferenta intre o pensie si alta raportat la munca pe care a avuto un om in raport cu altul dar difetenta sa fie una normala,una de bun simt nu una exagerat de mare adica o diferenta nesimtita”.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.