Acasă Actualitate Frattini: România e un exemplu bun pentru toate țările candidate, unul de...

Frattini: România e un exemplu bun pentru toate țările candidate, unul de succes

DISTRIBUIȚI

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, și omologul italian, Franco Frattini, au declarat, ieri, că împărtășesc opinii comune în ceea ce privește Balcanii de Vest și aspirațiile țărilor din regiune de aderare la Uniunea Europeană.
„Romånia are un rol cheie în sud-estul Europei și este un exemplu bun pentru toate țările candidate, pentru că exemplul său în acest sens este un exemplu de succes“, a spus Franco Frattini, care, din poziția de comisar european pentru justiție, a criticat de mai multe ori România.
Ministrul italian de Externe și-a exprimat în acest context speranța ca peste trei săptămâni să fie liberalizate vizele pentru trei țări din zona Balcanilor de Vest, respectiv Serbia, Muntenegru și Macedonia, el adăugând că în mod evident nu vor fi uitate nici Albania sau Bosnia-Herțegovina.
La rândul său, ministrul de Externe Cristian Diaconescu s-a declarat bucuros să constate faptul că România și Italia au opinii convergente în ceea ce privește Balcanii de Vest și perspectivele europene ale țărilor din această regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.