DISTRIBUIȚI
dragoș săvulescu

Milionarul Dragos Savulescu, condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale din Constanta, a primit recent de la Gabriela Firea 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, pe care Primaria Capitalei l-a rascumparat la un pret de aproximativ 10 ori mai mare fata de valoarea de piata a terenului.

Fostul actionar al clubului Dinamo Dragos Savulescu a fost dat in urmarire dupa condamnarea de 5 ani si 6 luni primita in dosarul Retrocedarilor de pe litoral.
Colonelul SRI în rezrvă, Daniel Dragomir, s-a bucurat de condamnarea lotului Mazăre, sctiind despre Săvulescu:
„Un dandy de Bucuresti, calcand pe opulenta, bani, combinatii si milioane, care nu a facut nimic in lupta impotriva statului paralel, fuge de rupe pamantul de frica deciziei instantei.
Acelasi dandy, care acum cateva luni a mai repetat o data smecheria, cu 50 de milioane de euro luati pe parcul Verdi din Bucuresti. Acelasi mod de lucru, exact aceeasi combinatie, acelasi mare jaf, exact aceleasi personaje. 50 de milioane din banii “bucurestenilor mei” cum zice Firea.
Pai Firea si baietii chiar cred ca scapa dupa un asemenea tun? Dat acum? Nu aveti minte.
In concluzie.
Daca baietii astia destepti plini de milioane care ne arata cu nesimtire pe toate conturile lor sociale cate milioane au furat, cred in mintea lor scurta ca eu am iesit sa lupt impotriva abuzurilor si nedreptatilor din tara asta ca sa scape ei, se inseala.
Hai, la puscarie, ca ati furat destul si din cauza unor sobolani ca voi, mii de romani nevinovati au avut de suferit ca victime colaterale.”, a scris Daniel Dragomir pe Facebook.
Nicușor Dan a prezentat situația banilor dați de Firea lui Săvulescu:
„Dragoș Săvulescu, cel condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, a primit recent de la Gabriela Firea 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, pe care Primăria Capitalei l-a răscumpărat la un preț de aproximativ 10 ori mai mare față de valoarea de piață a terenului.

În momentul votului în Consiliul General, în septembrie 2018, am atras atenția că administrația Firea dă cel mai mare tun de la instalare, plătind un preț exagerat, de 1080 de euro/mp, pentru un teren încadrat legal ca spațiu verde, pe care proprietarii nu puteau construi decât în limita a 15% din suprafață (restaurante, chioșcuri alimentare, alei, obiective cultural-sportive etc)

Suma plătită de Firea lui Săvulescu reprezintă bugetul anual pentru investiții al unor orașe ca Brașov, Timișoara, Iași.

Am susținut și susțin în continuare răscumpărarea de către municipalitatea a tuturor spațiilor verzi aflate în proprietate privată, dar decizia prin care Firea a dat 50 de milioane de euro pentru circa 5 hectare de teren va împiedica realizarea acestui obiectiv.

Ridicând prețul la 1000 euro/mp, vor trebui 2-3 miliarde de euro pentru a răscumpăra cele 200 – 300 hectare de spațiu verde aflate în proprietate privată în București.

Precedentul răscumpărării Parcului Verdi la un preț exagerat va da apă la moară mafiei imobiliare care roiește în jurul Primăriei și din care făcea parte și Dragoș Săvulescu, condamnat acum definitiv de justiție pentru afaceri similare în Constanța.

Decizia justiției în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța este o dovadă că acolo unde există voință și perseverență, mafia imobiliară poate fi înfrântă, iar vinovații sunt condamnați și plătesc până la capăt.”, crede Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.