Acasă Actualitate Funeriu, către Barna şi Cioloş: Nu e păcat să distrugeţi toată munca...

Funeriu, către Barna şi Cioloş: Nu e păcat să distrugeţi toată munca pentru a salva un gunoi care îşi turna colegii?

DISTRIBUIȚI
Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu s-a revoltat în urma impunerii de către PLUS în fața USR-ului, în protocolul alianţei politice, a prevederii care vizează modificarea condiţiilor de integritate astfel încât cei care au semnat angajamente cu fosta Securitate pe vremea când erau minori să poată să candideze la demnităţi publice.
„În anii grei ai comunismului aveam un coleg de clasă care, spre deosebire de noi toţi, avea de toate: pantofi Otter, rachetă de tenis din aluminiu, banane, portocale, ‘adidaşi cu crampoane’, blugi, ‘video’, ciocolată, aducea frecvent cafea profesorilor etc. Nu erau timişoreni -veneau din Argeş – iar părinţii aveau număr din trei cifre la maşină. Era un elev foarte bun şi chiar plăcut celor din clasă, şef de detaşament. În clasa a VIII-a am făcut un ‘chef’ în care limbile mai multor copii s-au dezlegat şi mulţi au vorbit, surprinzător pentru mine, destul de nasol de Ceauşescu. Un coleg al cărui tată era trimis inginer în Siria chiar m-a surprins. A doua zi, în pauză, l-am văzut scriind (avea un scris deosebit de frumos şi citeţ) cuvânt cu cuvânt ce au spus colegii despre Ceauşescu. Când a observat că citesc peste umăr ceea ce scria, s-a stresat, a mototolit hârtia deja bine umplută şi a băgat-o în buzunar. Nu am mai vorbit niciodată cu el de atunci”, a relatat Funeriu, pe pagina sa de Facebook.
În continuare, fostul ministru al Educaţiei le-a transmis un mesaj celor doi lideri ai Alianţei USR-PLUS – Dan Barna şi Dacian Cioloş:
„Stimate dl Barna, stimate dle Cioloş: despre asta e vorba când cei care dorim o clasă politică nouă devenim brusc încruntaţi la mizeria cu ‘nu-i acceptăm pe cei care au semnat, majori fiind, angajament cu securitatea’. Nu este acceptabil aşa ceva şi arată clar că vreţi să protejaţi pe cineva anume. Nu e păcat să distrugeţi munca politică, pentru care v-au votat 22% dintre oameni, pentru a salva un gunoi uman care de mic îşi turna colegii?”.

5 COMENTARII

 1. Anii grei ai comunismului. Dacă acceptăm astfel de (pseudo-)nuanțe, suntem, la rândul nostru, ciolobarniști. Sau useliști. Sau feseniști. Sau cum s-o mai chema peste zece ani etc.

  Ceea ce nu-nseamnă c-ar fi interzis.. O viață are omul!

  • Daca ar fi numai angajamentele cu defuncta securitate , de cand erau minori , mai treaca-mearga. Dar , beleaua vine din faptul ca dupa 89, unchiul Virgil i-a livrar la export. Au fost pregariti , instruiti , avansati in grad , unii au primit si cetatenie , dupa care i-au trimis innapoi , sa-si faca agenturi , sa se infiltreze , dar sa-si achite datoriile. In prezent , nu sunt niste „tineri politicieni” cum vor sa para , ci niste cadre instruite care in politica sunt doar mercenari. In prezent misiunea lor este sa-i asigure lui Macron un sef de stat obedient , care sa sustina in Consiliul European, impartirea Europei in doua categorii de state. Pentru asta Ciolos a facut troc cu Veorica. PSD v-a sustine candidatul USR la prezidentiale iar Veorica v-a fi premier al guvernului PSD – USR. Ciolos v-a ramane la U.E. ca mai are Macron nevoie de el. Agentura lui nu este interesata de guvernarea propriu zisa , se multumesc doar cu racordarea la conductele cu bani publici.
   Daca le reuseste planul , Iohanis se v-a intoarce in PNL ca presedinte si v-a conduce viitoarea opozitie.
   Totul depinde de pozitia pe care v-a reusi Barna sa o ocupe dupa primul tur la prezidentiale. Daca intra in turul doi , PSD il face presedinte si planul este ca si indeplinit.

 2. Așa ceva nu trebuie sa se întâmple !
  Cine a turnat, a turnat, indiferent că era minor sau major ! JOS USERISMUL + PLUSISMUL + PENELISMUL !?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.