Acasă Actualitate Gabriela Firea a adus Bucureștiul în top trei al orașelor cu cel...

Gabriela Firea a adus Bucureștiul în top trei al orașelor cu cel mai aglomerat trafic din lume

DISTRIBUIȚI

Bucureştiul este al treilea oraş la nivel mondial în topul celor mai aglomerate orașe în trafic, potrivit Tom Tom Traffic Index, publicat de Bloomberg.
Trist este că Bucureștiul urcă de la an la an în acest top, semn că administrația locală nu ia nicio măsură pentru îmbunătățirea situației. Anul trecut, Bucureștiul a fost pe locul cinci în topul realizat de Tom Tom, după ce cu un an în urmă fusese pe șase, iar anul acesta am mai urcat două locuri , ajungând astfel în top 3, după Bangkok și Mexico City. Aceasta este performanța Gabrielei Firea după doi ani și jumătate de administrare a Capitalei.
„Nu e o mândrie, este o rușine pentru Primăria Capitalei, care nu a făcut nimic pentru decongestionarea traficului. În ritmul acesta, anul viitor vom fi campioni mondiali la trafic aglomerat, în condițiile în care la nivel european Bucureștiul este de câțiva ani în fruntea acestui top.
Soluții există și nu sunt foarte complicate:
1- șosea de centură decentă, având în vedere că e vorba de o pondere a traficului de tranzit de 20-30% din traficul din Bucureşti.
2- semaforizare inteligentă, care să optimizeze modul în care fluxurile de trafic trec prin intersecţii
3- optimizarea transportului în comun – o bandă unică pentru transportul în comun, parcări mari la intrările în oraș şi parcări de reşedinţă.
Pentru a le pune în practică e nevoie de voință, de pricepere și de interes. Toate acestea lipsesc însă echipei conduse de Gabriela Firea.”, consideră Nicușor Dan,
Deputat de București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.