Acasă Actualitate Găina cu pui vii s-a ouat în curtea Cotrocenilor, moșită de galinaceul...

Găina cu pui vii s-a ouat în curtea Cotrocenilor, moșită de galinaceul Iulian Chifu

DISTRIBUIȚI

O interesantă dezbatere s-a stârnit în mediul jurnalistic cu privire la paternitatea celebrei știri despre găina cu pui vii, temă care a conscrat nașterea jurnalismului imbecilizant, a “știrilor” scrise de imbecili pentru imbecili. Iulian Chifu, actualul consilier al lui Traian Băsescu, Norica Nicolai, Teodor Meleșcanu etc șamd figurează la loc de frunte între “nașii” și moașele găinii cu puii vii. La o emisiune recentă tv cu Ion Cristoiu s-a dezbătut și tema celebrei găinii cu pui vii, devenită șablon prin care se exemplifică cretinismul în mediul de presă iar vechii colegi ai lui Cristoiu de la Evenimentul Zilei au venit cu detalii. Răutăcios, turnătorul Nistorescu pune în Cotidianul o fotocopie a unui material semnat și de Iulian Chifu, unde era confirmată și răsîntemeiată tembela istorie a găinei, inventată de un corespondent local din județul Iași, ziarist de la școala lui Daniel Condurache, partenerul creatorului de școală jurnlistică de hazna, Sorin Ovidiu Vîntu.
De la găina cu pui vii la consilierea șefului statului pe teme din cele mai califragilistice n-a fost decât un pas, pe care expertul de la Iași în elucubrații galinaceice al președintelui Băsescu a știut să-l facă, susținut și de “licheaua în costum Armani” al cărui lacheu a fost o bună parte din viață. L-am citat pe Traian Băsescu anterior, cu stilul său colorat de a defini leprele, în cazul de față fiind vorba de Teodor Meleșcanu.
Într-o țară în care Udrea este expertă în geopolitică, deși și-ar putea da un master mai degrabă în materia poșete pentru pițipoance, o țară unde bunul prieten al lui Udrea, Gabriel Oprea, este îndrumător la doctorate, și ajunge general – din tablagiu căruia i se încredințau sarcinile complexe militare legate de aprovizionarea cu salam pentru restaurantul Haiducul din Drumul Taberei, unde Cătălin Voicu grobianul microcefal caftangiu al lui Mitică Iliescu ajunge general la 36 de ani și doctor, o țară unde diplomele, masterele și doctoratele se acordă tuturor excrocilor, impostorilor, imbecililor, curvelor, iată că e posibil să-l vedem și pe unul ca Chifu, doctor, profesor, consilier, analist politic, militar, domestic etc. – din expert în pui vii eclozați din târtițele găinilor moldovenești.

Iulian Chifu, puișorul viu al ApR, PSD, PNL, expert în găinării

Chifu este un soi de bielă manivelă, punct de contact cu USL-ul având în vedere legăturile sale și cu PSD-ul și cu PNL-ul. Cu niște ani în urmă era acuzat de un Raport guvernamental și de Curtea de Conturi a României că a sifonat prin ONG-urile sale bani ai DRRP către forțe pro-rusești din Basarabia, exact în perioada când secretar de stat la DRRP era Titus Corlățean, actualul ministru de externe.
PSD a contribuit masiv la susținerea candidaților Moscovei, acordând pe lângă bani și cu sprijin politic, chiar șeful de campanie al BMD fiind un pesedist din Iași, Cezar Caluschi, partener de afaceri cu Bogdan Solcanu, fiul senatorului PSD Solcanu, șeful autoritar al Iașiului.
O sumă de organizații asociate PSD-ului au mijlocit transfe­rul de bani secretizat, prin hotărâre de guvern de căre Năstase, dintre România, respectiv DRRP și agentura rusă de la Chișinău. Aceste organizații au drenat banii Departamentului pe direcția Moldova, angajând cele mai importante proiecte ale Departa­mentului pe anul anul 2004 si finanțate din bugetul DRP. Toate cele trei organizații din Iași, reprezintă în fapt același grup, membrii lor având strânse legături, la mijlocul grupului fiind poponeț, Iulian Chifu.
Combinația respectivă a fost unul dintre scandalurile anului 2005, când un director demisionar din Departamentul guvernamental a dezvăluit culisele afacerii, invocând și numele unui ofițer SIE, Ioana Stan, implicată în supravegherea aranjamentelor tenebroase moldo-pesediste. Ulterior, un raport al Curții de Conturi a României a confirmat datele și a recomandat Parchetului începerea urmării penale a celor implicați în fraudele pe aliniamentul București – Iași – Chișinău. Întâmplător sau nu unul dintre personajele principale ale combinației cercetate de Curtea de Conturi este actual consilier al lui Traian Băsescu și anterior al liderilor PNL Norica Nicolai și Teodor Meleșcanu. Iulian Chifu, "expert" pe sticlă al Trustului lui S.O. Vîntu, și apropiat al clanului Secăreș, a trăit în siajul lui Meleșcanu și Marian Enache, fost ambasador în Moldova, încă de pe vremea când aceștia conduceau APR-ul, partidul pușculiță a celebrului escroc israelian Adrian Costea de la Paris, cel cu afișele electorale ale lui Iliescu, cu albumul eterna și fascinanta Românie, cu petrolul furat românilor și alte d’astea.
În perioada de vârf a acti­vității sale, Chifu era fondator al Centrului pentru Democrație Iași, un sifon de bani șterpeliți, alături de Doru Tompea, membru în Biroul Județean al Partidului Social Democrat și directorul de campanie al Uniunii PSD+PUR, cel care a avut drăguța idee să lanseze pe piață în timpul campaniei electorale, zvonul că Băsescu este homosexual și pe­dofil prin răspândirea unor fluturași tipăriți pe banii lui Voicu­lescu. Se poate spune că Traian Băsescu are exact consilierii pe care și-i merită.

Cloșca lui Iulian Chifu, Norica Nicolai, pe calea pușcăriei din cauza lui Hayssam?

Cel mai amuzant aspect legat de acest expert deosebit de inteligent al președintelui nostru este însă felul în care-și dă drumul la gură, încercând să pară misterios, abscons, profund. Un astfel de panseu profund a emanat consilierul Chifu recent, când a postat pe pagina sa de facebook un mesaj sibilinic, odată cu aducerea lui Hayssam în țară, interpretat în fel și chip. Chifu spunea acolo că cică mulți nu vor mai dormi bine la noapte odată cu venirea în țară a sirianului. Ca să vezi chestie.
Pentru că e greu să pătrunzi în mintea unui personaj atât de complex, cred că pot spune eu la cine s-a referit direct Iulian Chifu, că nu degeaba am fir scurt cu grădina botanică din Cotroceni, unde e plin de găinușe sălbatice. Chifu le-a transmis un mesaj, mai mult ca sigur, stăpânilor săi de suflet, Meleșcanu și Norica legați foarte intim de Hayssam și de un cerc de interese ruso-israelian. Dacă Hayssam vorbește pe mulți îi belește.
Norica Nicolai se afla pe vremuri în Societatea Prodigo SA înființată în 1997 și care se ocupa, oficial, de preluarea serviciilor externalizate din industria de apărare a României. Firma Prodigo SA, administrată de Norica Nicolai, avea sediul acasă la Dan Mocănescu lider de sindicat din industria de armament, ex-deputat PRM, „independent” din 2005, ce a lucrat la Fabrica de Armament de a Plopeni, apropiat de Nicolăescu, Măgureanu și Dorin Iacob, fost purtător de telefon al lui Măgureanu și apoi o vreme băgător de seamă la Cotroceni, îmediat după ce PNR-ul lui Măgureanu a fuzionat cu PD-ul, care a devenit astfel un partid mult mai democrat și cu sedii mai mișto.
Acționarii Prodigo SA îi reuneau pe col. Costică Lapteș, Cornel Nicolai și soția Norica Nicolai, Eugen Nicolăescu, Shimon Herscovici Naor, originar din Galați. Galațiul era și este o țintă specială a capitalui rus, dacă avem în vedere și scandalul de acum cu GFR-ul, pe vremuri acționând nestingherit pe plan local un „fost” ofițer GRU, Boris Golovin, apropiat de Dan Ioan Popescu și Cozmin Gușă.
Interpusul lui Naor în firmele din Panama, Cipru, Rusia și Republica Moldova, era un anume Ion Busuioc iar alături de Naor se mai găseau Dan Mocă­nescu, plus colonelul Nemțeanu – fost director ROMARM Arse­nalul Armatei, colonelul Samoilă Stoica – atunci în Direcția Spe­cia­lă a Guvernului, și…Omar Hayssam.
Banii acestui lanț de șmenari ai lui Hayssam erau spălați prin Armitech Company Ltd (Panama), Armipex Highlech Ltd (Cipru) – off-shorr-urile lui Naor, și firma Saltech cu patru acționari: Naor, Hayssam, Ion Busuioc și Lapteș, precum și trei subsidiare, în Cipru, Rusia și Modova. Închiderea cercului Meleșcanu-Norica și a combinației Mocă­nescu-Nicolăescu o făcea o piesă apropiată de Meleșcanu, fostul general SRI Dumitru Bădescu de la Divizia Contraspionaj Econo­mic – C – departament orientat pe apărarea economiei, cel de la care a plecat cândva celebra istorioară Țigareta 2.
Toate găinușele astea din servicii făceau multe, multe oușoare de aur și au născut și pui vii, cum ar fi expertul Iulian Chifu.

George Roncea

1 COMENTARIU

  1. […] Știrea a rămas de pomină şi în prezent. Vinovatul a fost Iulian Chifu, șeful redacției din Iaşi a Evenimentului Zilei, cel care a „verificat” şi a transmis redacției din București această știre (vezi aici și aici). […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.