Acasă Actualitate Băsescu răspunde extremismului maghiar: România își va asuma leadership-ul punerii la punct...

Băsescu răspunde extremismului maghiar: România își va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei

DISTRIBUIȚI

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Izvoru Mureșului (Harghita), că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând că statul român "își va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".
Vorbind despre principiul general al tratamentului minorităților în România, Traian Băsescu a afirmat: "Niciun prag constituțional nu poate fi nici luat în discuție, nici depășit. Poate să se perinde prin Harghita și Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Cred că e ultimul an în care au putut să o facă atât de relaxat".
?ê?£eful statului român a susținut că politicienii maghiari care au venit în Harghita și Covasna au depășit limita decenței.
"Anul ăsta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult", a continuat președintele Băsescu.
El a susținut că Ungaria a devenit "în momentul de față un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităților în regiune, nu în România, în regiune", adăugând că politica Budapestei a început să creeze "dificultăți".
"România își va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei", a continuat Băsescu.
Ulterior, președintele Traian Băsescu le-a declarat jurnaliștilor prezenți la Izvoru Mureșului că există mai multe țări "deranjate" de "politica agresivă a Budapestei".
"Sunt mai multe țări din regiune care sunt deranjate de politica agresivă a Budapestei atunci când este vorba de minorități. România a stat rezervată până acum, dar cred că s-a ajuns la punctul de la care rezervele noastre trebuie date la o parte și Budapesta trebuie pusă la punct", a spus Băsescu.
Întrebat ce se va întâmpla dacă Budapesta nu va înțelege acest lucru, Băsescu a răspuns: "Va înțelege".

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.