Acasă Actualitate Geoană legitimează pe demolatorul PSD Iași

Geoană legitimează pe demolatorul PSD Iași

DISTRIBUIȚI

Prezența președintelui PSD Mircea Geoană la lucrările delegației județene ale filialei social-democrate ieșene îi întărește considerabil poziția lui Gheorghe Nechita, contestată de către oameni cu greutate în tabăra social-democrată ieșeană, care au fost eliminați prin metode specifice de către acesta, cunoscut a fi adeptul autoritarismului. După ce i-a exclus pe Solcanu, Simirad și pe Nechifor, președintele PSD Iași a scăpat de principalii rivali, uitând că acești oameni i-au întins o mână în politică. În momentul de față, Nechita nu mai are contestatari în PSD Iași, unde poate „tăia și spânzura“ după bunul său plac.
După îndelungi scandaluri și răfuieli, membrii filialei județene a social-democraților ieșeni organizează astăzi delegația județeană în prezența președintelui PSD Mircea Geoană unde, mai mult ca sigur, vor fi „preamărite“ faptele lui Gheorghe Nechita. Practic, filiala social-democrată ieșeană este demult scăpată din månă de către Geoană, care prin incostanțele sale a permis unor lideri locali să tragă sforile și să-și întărească propria putere personală. Din această categorie face parte și președintele PSD Iași, Gheorghe Nechita, un maestru al jocurilor de culise, care prin perseverența sa a reușit îndepărtarea unor lideri de categorie grea din filială care îi punea în pericol întâietatea și funcția. Primul care s-a arătat scårbit de marginalizarea și de politica despotică a lui Nechita a fost senatorul Ion Solcanu. Acesta și-a dat demisia din PSD Iași pe 19 iulie 2008, ca urmare a politicii promovate de către Nechita în cadrul filialei și a marginalizării impuse de la centru. „Semnale în acest sens există, pentru că se comit greșeli mari în PSD la centru, unde toată lumea vorbește numai despre posturi în guvern. E o greșeală acest lucru, pentru că PSD încă e surclasat de PD-L în multe zone ale țării. Cum poți să vorbești de guvernare, cånd nu știi dacă vei cåștiga alegerile?“ declara fostul senator social-democrat, Ion Solcanu.

Mirajul puterii absolute…

Următorul decapitat de interesele meschine ale președintelui PSD Iași a fost președintele CJ, social-democratul Constantin Simirad, care a fost exclus din partid în urmă cu circa trei săptămåni, drept represalii la afirmațiile pertinente pe care le-a făcut Simirad cu privire la unele măsuri despotice marca Nechita. În acest context, consilierul județean Cristian Nechifor a plătit și el prețul injust al excluderii din PSD Iași fără o motivație reală din partea lui Nechita care vedea în acesta un potențial rival la șefia filialei. După ce s-a folosit de Solcanu, Simirad și Nechifor că să-și sporească influența și puterea din cadrul filialei social-democrate ieșene, Gheorghe Nechita i-a eliminat rånd pe rånd din partid în momentul în care acești oameni i-au criticat stilul despotic de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.