Acasă Actualitate George Copos si MM Stoica vor să fie tratați cu blândețe la...

George Copos si MM Stoica vor să fie tratați cu blândețe la pușcărie

DISTRIBUIȚI

Mihai Stoica și George Copos, condamnați în dosarul transferurilor de jucători, au cerut, miercuri, Judecătoriei Sectorului 5 să le schimbe regimul de executare a pedepselor din închis într-unul mai blând. Solicitările au fost susținute în fața magistraților prin avocați, întrucât condamnații nu au fost aduși de la penitenciar. În cazul lui Copos, avocatul său, Viorel Roș, a spus instanței că trebuie să se țină de circumstanțele personale ale acestuia.

După deliberări, judecătorii le-au respins cererile, astfel încât aceștia rămân încarcerați în regim închis.

„Vă rog să țineți seama de vârstă și de faptul că are probleme de sănătate. S-a integrat în sistemul penitenciar și acest lucru se afirmă și în raportul de la Penitenciarul Rahova. (…) Pedeapsa trebuie să fie pedeapsă, nu supliciu”, a spus avocatul Viorel Roș.

Avocata lui Mihai Stoica a invocat faptul că decizia ca fostul manager al echipei Steaua București să execute pedeapsa în regim închis este nelegală, pentru că nu au fost arătate toate criteriile care au dus la stabilirea regimului.

„În loc să-l ajute să-i modifice caracterul în mod pozitiv, faptul că stă degeaba nu-l va ajuta, ci munca. (…) Încă din prima zi a cerut să muncească și țineți cont de faptul că are o conduită ireproșabilă. Lăsarea lui la muncă nu ar crea probleme, asta l-ar ajuta să se reintegreze”, a precizat apărătoarea lui Mihai Stoica.

Instanța Judecătoriei Sectorului 5 urmează să ia o decizie în cazul celor doi, aceasta urmând să fie definitivă.

Mihai Stoica și George Copos își execută pedepsele în regim închis, la Penitenciarul Rahova, în condițiile în care fiecare dintre ei a fost condamnat la mai mult trei ani de închisoare.

Curtea de Apel București i-a condamnat, în 4 martie, pe George Copos la trei ani și opt luni de închisoare, pe Mihai Stoica la trei ani și șase luni, iar pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună și zece zile. Tot în dosarul transferurilor au fost condamnați la închisoare Gheorghe Nețoiu, frații Ioan și Victor Becali, Cristian Borcea și Jean Pădureanu.

În cazul lui Cristian Borcea, Victor Becali și Gheorghe Nețoiu, instanțele au decis, recent, schimbarea regimului de detenție din închis în semideschis.

 

Gheorghe Popescu a formulat și el, în aprilie, o cerere de schimbare a regimului de detenție din închis într-unul mai blând, însă până la judecarea cauzei a decis să o retragă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.