Home Social Alunecare masivă de teren într-o localitate din Dâmboviţa, unde s-a surpat un...

Alunecare masivă de teren într-o localitate din Dâmboviţa, unde s-a surpat un deal

DISTRIBUIŢI

O alunecare masivă de teren s-a reactivat în localitatea Vişineşti din judeţul Dâmboviţa, unde pământul de pe un deal s-a dislocat pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi a blocat albia unui pârâu, autorităţile intervenind cu utilaje şi deblocând cursul de apă.
Potrivit prefectului judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, o alunecare de teren mai veche s-a reactivat în localitatea Vişineşti, unde o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi de teren s-a dislocat de pe un deal, pământul blocând albia pârâului Cricov. 
Autorităţile au intervenit cu utilaje şi au deblocat cursul de apă, însă, în condiţiile în care de miercuri după-amiază se anunţă ploi torenţiale, autorităţile locale se tem că alunecarea pământului ar putea continua, iar torentele de pe versant ar putea aduce pământ şi resturi vegetale care pot bloca din nou albia pârâului. „Urmează ploi abundente din nou şi este posibil ca de pe deal să fie aduse crengi, resturi vegetale sau bolovani de apele care se vor scurge. Pe moment, situaţia este sub control, dar oamenii de acolo sunt în alertă”, a afirmat prefectul judeţului Dâmboviţa. Potrivit acestuia, în zonă au fost duşi saci cu nisip pentru a stopa o eventuală revărsare a apelor pârâului în cazul în care albia ar fi din nou blocată. Opt localităţi din judeţul Dâmboviţa sunt afectate de alunecări de teren în urma ploilor torenţiale din această primăvară.

Judeţul Dâmboviţa se află sub avertizare cod portocaliu de miercuri, la ora 16.00, până joi, la ora 02.00, fiind anunţate ploi torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic şi căderi de grindină.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.