Acasă Actualitate George Simion: „E de noaptea minţii! Ori eşti prost, ori eşti trădător!”

George Simion: „E de noaptea minţii! Ori eşti prost, ori eşti trădător!”

DISTRIBUIȚI

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, în cadrul unui discurs susţinut la Universitatea de Vară Izvoru Mureşului, că ceea ce face statul român în privinţa cerealelor din Ucraina ori este prostie, ori este trădare. Potrivit acestuia, în vreme ce statele din jurul României sistează importurile, statul român le dublează.

„Victor Ponta, în calitate de consilier economic al Primului Ministru, ar putea foarte bine să îl sfătuiască pe primul ministru să ceară ceva în schimb, măcar pentru dublarea cotelor de cereale. E de noaptea minţii! Eu unul nu pot să-mi imaginez: ori eşti prost, ori eşti trădător dacă faci aşa ceva. Toate ţările din jur: Slovacia, Bulgaria, Polonia sistează, tu dublezi. Ai tu infrastructură? Nu portuară, că nu ai, şi nu primeşti investiţii. Măcar să îţi dezvolţi infrastructura, cu ocazia asta: feroviară, portuară şi aşa mai departe. Adică să profiţi de ocazie, să creşti şi România”, a spus preşedintele AUR la Izvoru Mureşului.

Acesta a subliniat că statul român nu a făcut demersuri de 33 de ani pe lângă statul albanez pentru a recupera proprietatea de la Marea Ionică, în ciuda faptului că Victor Ponta, noul consilier onorific al lui Marcel Ciolacu şi fost prim-ministru al ţării, şi premierul albanez Edi Rama sunt buni prieteni.

„România nu a făcut demersuri consistente pe lângă statul albanez pentru a recupera proprietatea de la Marea Ionică. O proprietate care poate însemna un consulat în zonă, poate reprezenta o punte cu acea parte a poporului român, care este încă vie. Faţă de vlahi, românii care trăiau odinioară în Polonia de astăzi, în regiunea Zakopane, după cum ne-a povestit la aceste cursuri de la Izvoru Mureşului la alte ediţii domnul profesor Avram Fiţiu, în Albania şi în Grecia încă avem o comunitate vie care în familie reuşeşte să îşi menţină datinile şi tradiţiile, în ciuda faptului că România în aceşti ani a avut relaţii bune, inclusiv la nivel de conducători.

Cu Albania, Edi Rama e bun prieten cu cel care este noul consilier al economic al premierului Ciolacu, Victor Ponta. Victor Ponta şi cu Edi Rama sunt buni prieteni, dar nu s-a emis nici o solicitare în acest sens, niciun demers serios, după cum niciun demers serios nu s-a făcut nici pentru casa lui Aron Pumnul de la Cernăuţi şi nu se va face în actuala guvernare care e, de fapt, aceeaşi de 33 de ani. Ne minţim dacă credem că a fost alta”, a spus liderul AUR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.