Acasă Actualitate Statul român cheltuie sume uriașe cu consumul de combustibil

Statul român cheltuie sume uriașe cu consumul de combustibil

DISTRIBUIȚI

Guvernul Ciolacu nu vrea „să strângă cureaua” prin stoparea folosirii în scop personal a maşinilor instituţiilor publice, iniţiativa legislativă USR care ar stopa folosirea de către angajaţi în scop personal, în afara programului de lucru sau chiar în vacanţe, a maşinilor instituţiilor publice primind aviz negativ din partea Guvernului PSD-PNL.

Dotarea acestor maşini cu sisteme GPS pentru monitorizarea şi localizarea flotei auto ar fi rezolvat problema, după cum a demonstrat Primăria Câmpulung Muscel, condusă de primăriţa USR Elena Lasconi, unde, după instalarea de astfel de sisteme de monitorizare, consumul de carburant a scăzut cu 70%.

„Statul român cheltuie sume uriaşe cu consumul de combustibil, în condiţiile în care în aproape jumătate din timp maşinile instituţiilor publice sunt folosite ilegal. Doar la nivelul ministerelor, fără a se lua în calcul instituţiile din subordine, în anul 2022 s-au cheltuit 232.590.136,19 lei, în creştere faţă de 2021, când s-au cheltuit 170.082.763,06 lei, şi faţă de 2020, când s-au cheltuit 155.517.752,60 lei. Îmi este tot mai clar că actuala guvernare nu vrea să oprească nici creşterea cheltuielilor statului, nici furtul din instituţii. Sunt interesaţi doar de sinecuri, posturi pentru pilele de partid şi pensii speciale, în timp ce pe românii de rând îi împovărează cu noi taxe şi impozite”, spune deputatul Brian Cristian, iniţiatorul proiectului legislativ.

Deputatul USR a constatat, în timpul documentării pentru scrierea iniţiativei, şi că statul român nu ştie câte autovehicule are în total, această informaţie putând fi obţinută doar prin cereri depuse către fiecare instituţie în parte şi adunarea datelor individuale. Aceasta este reforma de ochii lumii pe care PSD şi PNL ne mint că o tot fac de mai bine de 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.