Acasă Actualitate Ghiță și SOV: scandal între hahalere pe marginea vidanjei Realitatea TV

Ghiță și SOV: scandal între hahalere pe marginea vidanjei Realitatea TV

DISTRIBUIȚI

Telenovela SOV-Ghiță capătă de la o zi la alta accente din ce în ce mai comice. Hahalerele, pentru a-l cita pe distinsul europarlamentar Gigi Becali, își ridică fustele în public. Sebastian Ghiță a depus o plångere la Parchetul General, acuzându-l pe Vîntu că „a proferat amenințări cu suprimarea fizică“. În replică, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că a luat decizia rezilierii contractului de management încheiat cu Sebastian Ghiță. S-ar crede că s-a rupt lanțul de iubire după cununia fastuoasă dintre Ghiță-Vîntu, relație de amor carnal iscată pe fondul zornăitului de cătușe ale DNA-ului, pe la fereastra lui SOV.  Îi mai lega și karma – conexiunea intereselor comune Vîntu-PSD, partid unde Sebi are toate ușile deschise prin relația specială cu Victor Ponta, dar și prin relația dintre primul său milion de parai (și următoarele) cu Partidul ce era (este) în tot și toate.
Mariajul dintre cei doi a fost văzut ca o oportunitate de rebrănduire a ciomagului media utilizat de SOV, discreționar. Ecuația amoroasă părea mai mult decåt promițătoare, cel puțin pentru Vîntu, cåtă vreme Sebi băga banii în „organizație“, instrumentul său de luptă împotriva lui Băsescu, iar el rămânea acționar. Sebastian Ghiță a preluat managementul postului Realitatea TV pentru o perioadă de cinci ani, urmând ca în perioada contractuală să achite datoriile postului, prin aducerea televiziunii pe plus în contabilitate și eventual să își scoată și pârleala.
Dragostea din tei s-a transformat însă într-o înghesuială penibilă, o circotecă cu malaci de-ai lui Vîntu și Sebi care se îmbråncesc în jurul contorului de curent al Realitatea TV, amenințări și acuzații reciproce, telefoane disperate la 112, echipaje de poliție aduse în fața Casei Scånteii, să păzească soclul statuii lui Lenin, porcăială prin comunicate de presă, ceva foarte asemănător telenovelelor la modă din ultimele zile, cu Iri pedofilu’ versus Moni prostituata, Pepe jefuitu’ și Zăvoranca pseudo-gravida.

Show-ul din jurul Realitatea TV

Ghiță l-a reclamat pe Vîntu și susține că acesta vrea să-l gazeze, ca un nazist feroce, ba mai mult, Ghiță zice că Vîntu i-ar mai fi promis și că-l sădește la baza butașilor de viță de vie din dealurile Moldovei. Savuros. Original. Cutremurător. Vîntu iese și el public și zice sibilinic că Sebi e neserios, ba chiar „cel mai neserios partener“ din viața sa atåt de marcată de infidelitate. Pånă una alta, i-a plasat neseriosului în coastă un personaj aparte, un tip serios dacă ne luăm după cicatrici, pe numele său Ion Ilie, zis Nelu Legiune, un domn care pe vremuri ar fi urmat să-i ia maul lui Cătălin Harnagea, după cum a descris pe larg colegul  Dan Focșeneanu în numărul trecut al „Curentului“.
Personajul fioros pe care Sorin Ovidiu Vîntu îl impune drept reprezentant al acționarului în Consiliul de Administrație al Realitatea Media SA nu e singur cu trupul, ci a venit după el cu peste 40 de malaci în sediul Realității. Din scaunul său cu rotile, de la butoane, Vîntu a pilotat operațiunea ceråndu-i lui Ghiță să modifice termenii contractului de management și să semneze un act adițional care să-i permită lui SOV controlul editorial, în caz contrar urmånd ca Neluțu Legiune să-i rupă mâinile și picioarele și să se pișe cu boltă pe restul corpului dezarticulat al lui Sebi.
Sebi, un tånăr încă sensibil, nu are un băiat de calibrul lui Neluțu pe långă el, mâna sa dreaptă Alexandru Iacobescu, administrator al echipei de baschet Asesoft, apărut odată cu semnarea actelor, în board-ul administrativ al Realitatea, fiind priceput doar la jocul de baschet, nu și la joaca cu båtele de baseball pe cårca partenerilor.
Chestiunea pare să se încingă de la o zi la alta. SOV anunță că rupe hårtiile semnate cu neseriosul de Ghiță, se aruncă de o parte și de alta plångeri penale și acuze de „manopere ce par să aibă un caracter ilicit“ – brrr…

Ghiță și Vîntu – unitatea în diversitate a hahalelelor penale

Circul ori are un șpil – adică e praf în ochi – ori e vorba doar de o șmenuială clasică între hahalere, cum ar veni lupta între generații. Că nici Ghiță nu e copil chiar de țåță. Evident, pedigree-ul său nu se compară cu al lui SOV, gestionarul de aprozar cu bulău la activ, dar e loc de mai bine întotdeauna. Deocamdată Ghiță este judecat, în Dosarul nr. 4758/3/2006, înregistrat la TMB în 2 februarie 2006, doar pentru complicitate la înșelaciune în formă continuată în dauna statului romån în concurs de infracțiuni cu fals în declarații, riscånd pentru aceasta 15 ani de închisoare la care, dacă judecătorul consideră că „acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la 5 ani“ pentru concursul de infracțiuni și încă cinci ani pentru infracțiunea continuată.
Subțire pe långă SOV, dar totuși comparația are și altă perspectivă dacă avem în vedere că la 22 de ani Ghiță, deja om de afaceri, apucase să dea, ca orice om de afaceri serios, și niște declarații la Parchet în timp ce, în tinerețea-i zbuciumată, Sorin Ovidiu Vîntu îngheța în fundul unei consignații pricăjite din orășelul Roman, încălzindu-și pe o farfurioară din tablă, la reșou, o måncărică de cartofi. Imaginea lui SOV înfulecånd måncărica adusă la borcan de Angelica și tremurånd între cårpe mucegăite aduse din Turcia nu consonează cu imaginea lui Sebi, la aceeași vårstă, deja șmecher de softuri între petroliștii din Prahova, județ unde SRI-ul lui Măgureanu a tras niște învårteli de mare artă, ce au lansat o nouă generație de baschetbaliști profitori ai sistemului.
Ghiță joacă o inocență futilă anunțånd acum că „a înțeles că, în fapt, avem de-a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activități de crimă organizată, spălare de bani, escrocherie, șantaj, utilizarea sau amenințarea cu utilizarea violenței fizice“.
Ca să vezi chestie, abia acum a înțeles Sebi cum stă treaba cu Vîntu! Probabil că nici despre Sereș, cånd îl nășea cu mare pompă, nu știa că este trădător implicat în acțiuni de spionaj în beneficiul unei mafii străine, cu un viitor în care este posibil să se întålnească, la pårnaie, că este deja trimis în judecată, poate chiar cu actualul partener al lui Sebi, domnul SOV. Mai frumos ar fi ca toți trei, nașul, finul și golănașul, să se reîntålnească – nu pe ponton, ci într-un salon cu gratii rezervat hahalelelor. Bine, asta într-o Romånie ideală, desigur, nu în Romånica asta.

Ghiță și precedentul Dan Andronic

Tot scandalul ăsta dintre SOV și Ghiță ridică însă niște semne de întrebare. Pe Ghiță îl lua de mult aghiuță dacă treaba era pe nașpa cu adevărat. Ghiță afirmă într-un comunicat (nepreluat pe propriul său post TV, culmea independenșei editoriale!) că „a fost realmente surprinzător pentru noi să constatăm că Sorin Ovidiu Våntu și asociații săi au decis să utilizeze metode profund imorale și total în afara legii, precum șantajul și amenințarea, iar Consiliul de Administrație al SC Asesoft Internațional SA solicită instituțiilor statului protejarea vieții și integrității fizice a membrilor CA  și a  familiilor acestora.“
Integritatea ca integritatea, e greu de spus dacă este un termen ce poate fi asociat cu controversatul Ghiță, dar problemele cu fizicul chiar pot fi serioase. „Curentul“ a trecut în revistă problemele cu fizicul suferite de către unii dintre cei care i-au stat în cale lui SOV. Dacă Harnagea a scăpat cu viață pånă la urmă – ori că i s-a făcut milă de el lui Neluțu, ori că a devenit neinteresant pentru Vîntu – alții au avut o soartă amară.
Pe lista lui Vîntu s-au aflat pe långă fostul șef al SIE și alte personaje, parteneri neserioși ori ba, care-i încurcau afacerile – Dan Andronic, Dan Fischer, Costel Bobic, Petre Mihai Băcanu.
Documentele aflate în posesia redacției „Curentul“, obținute de la o gardă de corp a lui SOV, arată că Dan Andronic ar fi urmat să fie răpit și „adus la discuții“ la vila lui Vîntu, „dialog“ care s-ar fi putut încheia pe traseul Lacul Morii, cu o bucată de ciment atårnată de gåt.
 

Documentele aflate în posesia redacției „Curentul“

Documentele aflate în posesia redacției „Curentul“

Documentele aflate în posesia redacției „Curentul"

Varianta plantării la rădăcina butașilor de viță de vie din dealurile Moldovei este, se pare, rezervată de Vîntu doar partenerilor de nivelul lui Ghiță, dacă divorțul celor doi este autentic.
„Curentul“ a prezentat încă din anul 2006 date care puneau în lumină ideea unor conspirații criminale prin care au fost înlăturate personaje-cheie, martori care îl puteau incomoda pe Sorin Ovidiu Vîntu. Astfel avem cazul lui Camenco Petrovici – fost președinte al CEC, semnatarul contractului de cauțiune-fidejusiune cu SOV Invest, inculpat în dosarul FNI. După ce Camenco a aflat, în august 2004, că Ministerul Public a solicitat schimbarea încadrării juridice , fiind pasibil la o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani, s-a lansat într-o serie de acuzații la adresa lui SOV. La scurtă vreme după intervenția sa, Petrovici a decedat… în urma unui atac vascular cerebral.
Tot de atac vascular cerebral a murit și Mihai Tirigan – fost ofițer DSS devenit un personaj-cheie în Gelsor, alături de colonelul Victor Velișcu și de colonelul Constantin Rudăreanu (fost ofițer DIE și ex-șef de cabinet al lui Virgil Măgureanu). Decesul „oportun“ a dus la dispariția unui important martor al afacerilor derulate între cadrele SRI și Vîntu.
Gabriel Tisler – fost director-adjunct al Direcției piețe de capital din Banca Agricolă, pus sub învinuire, alături de Vîntu și de Liviu Istrate (ex-președinte al Băncii Agricole), pentru săvârșirea unor infracțiuni în urma cărora Banca Agricolă a fost prejudiciată cu 94,51 mld. ROL. Respectivul dosar, coordonat de către procurorul Luminița Șega, devoala scenariul și regia prin care Vîntu, în complicitate cu Istrate și Tisler, a prejudiciat Banca Agricolă. Surprinzător, pe parcursul cercetării penale, Tisler a făcut un accident vascular, el decedând înainte ca dosarul să fie trimis în judecată de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul PåCCSJ.
Procurorul Luminița Șega, ulterior finalizării anchetelor în marile dosare în care a fost implicat SOV (FNI – FNA – Banca Agricolă) a fost îndepărtată sub pretextul restructurării postului și a fost hărțuită ani de-a rândul în diverse moduri (inclusiv în presa aflată la picioarele lui SOV, ori prin intermediul serviciilor de informații conduse de fideli ai acestuia). Luminița Șega a semnat în 2003 extinderea cercetării penale în dosarul FNI împotriva „tatălui“ FNI, Sorin Ovidiu Vîntu, sub aspectul săvârșirii a nu mai puțin de șase infracțiuni pedepsite de Codul penal.
Șega a fost lovită de blestemul eolian: atac cerebral ale cărui cauze nu au reușit a fi deslușite de medici. Anchetele de presă au dezvoltat și documentat teoria uciderii acesteia prin intoxicare lentă cu săruri de aluminiu. Aceste „întåmplări“ nu s-au petrecut fără cunoștința autorităților. Mai mult chiar, cel care îi ținea de șase lui Vîntu era chiar șeful SRI-ului, Radu Timofte, sluga servilă a aprozaristului penal. Timofte a fost personajul funest care a subordonat cea mai importantă instituție a siguranței naționale unor vectori antiromânești și a transformat ofițerii de informații, cu voie sau fără voie, în complici ai măruntului cioflingar de Roman, umflat cu pompa de gașca edecarului Ilici. E greu de crezut că Vîntu mai are acum potențialul de altădată, lipsit de aportul SRI-ului, ca altădată, dar Ghiță are totuși motive să-și păzească spatele, mai ales cånd se duce la budă, în sediul Realității, secondat îndeaproape de Neluțu Legiune, care nu-l scapă din ochi pe Sebi, după cum povestesc jurnaliștii postului, nici măcar (sau mai ales) la veceu. Bine, acum avånd în vedere că întreg postul Realitatea TV este o hazna, nici nu mai contează dacă Sebi, Nelu și Sorinache se bat la veceu sau prin studiouri. Așteptăm cu interes să vedem stropii pe sticla vidanjei media, cånd va fi, dacă va fi.George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.