Acasă Actualitate Ginerele lui Bercea Mondial se vrea arestat la domiciliu

Ginerele lui Bercea Mondial se vrea arestat la domiciliu

DISTRIBUIȚI

UPDATE. Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest, întrucât judecătorii Tribunalului Constanța i-au respins cererea de înlocuire a măsurii preventive.

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, arestat pentru că l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu, cere eliberarea din arest. Tribunalul Constanța a judecat, miercuri, solicitarea acestuia de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu o măsură mai puțin restrictivă și punerea sa în libertate. Instanța urmează să ia o decizie.

Avocatul lui Marius Constantin, Pavel Abraham, a cerut eliberarea condiționată a clientului său, pe baza noilor probe prezentate, la sfârșitul săptămânii trecute, procurorilor DNA. Astfel, este vorba despre cele două înregistrări audio-video, despre care avocatul a spus că sunt „foarte compromițătoare” și „contracarează ceea ce s-a spus în parte până acum”. Marius Constantin a ajuns, miercuri, în fața unei instanțe a Tribunalului Constanța cerând, prin avocatul său, înlocuirea măsurii de arest preventiv cu arest la domiciliu sau cercetarea sub control judiciar.

Marius Constantin este acuzat că l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, căruia i-ar fi cerut 280.000 de euro amenințându-l că va face publice informații compromițătoare. El a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, la sfârșitul lunii mai.

Potrivit anchetatorilor, Mircea Băsescu a fost șantajat de ginerele și fiica lui Bercea Mondial, care l-au amenințat că, dacă nu le dă 280.000 de euro, vor face publice informații despre presupusa implicare a acestuia în fapte de corupție, cei doi fiind prinși când primeau 10.000 de euro.

Fiul și ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel și, respectiv, Marius Constantin, au anunțat, de mai multe ori în ultima perioadă că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înregistrări audio și video în legătură cu acest caz.

În 13 iunie, Florin Anghel a depus, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influență, înșelăciune și inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de șantaj. Pavel Abraham a adus la DNA Constanța două înregistrări audio-video care urmează să fie evaluate de către procurorii anticorupție și care ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind, potrivit avocatului, „foarte compromițătoare”. Avocatul a mai spus că în aceste înregistrări ar apărea și numele președintelui Traian Băsescu. Plângerea formulată de Florin Anghel împotriva lui Mircea Băsescu pentru trafic de influență și înșelăciune a fost preluată de structura centrală a Direcției Naționale Anticorupție, în cursul zilei de marți Anghel fiind audiat de către procurorii anticorupție la sediul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.