Acasă Actualitate Gîrbovan invocă exemplul Portugaliei pentru ca România să NU implementeze recomandările GRECO...

Gîrbovan invocă exemplul Portugaliei pentru ca România să NU implementeze recomandările GRECO numind „gălăgioase și agresive” cererile românilor

DISTRIBUIȚI

Grupul statelor împotriva corupţiei (GRECO) a constatat, în timpul sesiunii plenare din iunie, că din cele cinci recomandări formulate în 2017 în urma procedurii de evaluare ad-hoc a României, doar una singura a fost implementată. Experţii GRECO, organism al Consiliului Europei, se declară foarte îngrijoraţi de activitatea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor comise de magistraţi şi recomandă Guvernului să desfiinţeze această ”anomalie a sistemului judiciar” care pune în pericol independenţa justiţiei. Cu o zi înainte de publicarea de către Guvernul României a acestui raport, judecătoarea Dana Gîrbovan a publicat pe contul său de Facebook un text intitulat „Cum (nu) a implementat Portugalia recomandarile GRECO”.

Gârbovan explică și care este consecința neimplementării acestor recomandări de către Portugalia: „Au refuzat judecatorii si procurorii portughezi sa mai aplice reglementarile interne contrare recomandarilor GRECO? Nicidecum.
De ce?
Pentru ca regulamentul GRECO prevede o cu totul si cu totul alta procedura de conformitate, care lasa statelor membre timpul necesar pentru ajustarile necesare, le permite sa trimita explicatiile necesare pentru a justifica de ce nu implementeaza o recomandare etc.
In cazul Portugaliei, GRECO a cerut sefului delegatiei portugheze sa trimita un raport cu progresele inregistrare in implementarea recomandarilor pana la data de 30 iunie 2020. Adica peste un an. Cititi voi insiva raportul GRECO in privinta Portugaliei si faceti comparatie cu reactiile galagioase si agresive ale unor persoane din Romania, bazate pe slogane, dar care nu aduc argumente viabile si concrete in dezbaterea publica despre problemele din justitie.”

9 COMENTARII

 1. Nu ne intereseaza ce spune EDITAT asta din Jibou. unjr-ul ei nu are mai mult de 20 de membri. De-aia si refuza sa spuna cine face parte din el. E la fel ca si coalitia lui Terhes: el e presedinte, usier, maturator, contabil si avocat. Era inregistrata in apartamentul lui inchiriat din Irvine, CA, in complexul „San Mateo Apartments” (ultraslinos). In America de Nord nu exista alti pesedisti decat aia platiti de ei. Cei 5-6 indivizi care s-au intalnit cu Teodorovici in Portland voiau doar sa vada daca e rost de o finantare din tara. Nici vorba de pesedisti.

  • Dar cine este GRECO, daca sunt parte a UE, de ce nu sunt corecti, de ce nu vorbesc de protocoalele cu SRI, care sunt ilegale, de ce nu pun Bulgaria la zid, care nu are DNA, iar cei care au incercat sa combata coruptia au murit impuscati sau in explozii puse de crima organizata, si toata coruptia din Bulgaria ei au autostrazi si au un ritm de dezvoltare mai rapid decat noi, nu mai discutam de turism, unde noi suntem NET INFERIORI. De ce vrea GRECO sa desfinteze Sectia de Investigare a magistratilor, pentru ca cei care „toarna” ca agenti pentru diferite state cu interese economice majore in Romania, dar care nu s-au multumit cu statutul de agent, prost platit, au intrat in vizorul aceste sectii pentru trafic de influenta, luare de mita si alte infractiuni. DNA s-a preocupat sa desfinteze oamenii de afaceri romani, si sa protejeze afacerile SUA, vezi MICROSOFT, unde mita a ajuns la cer, 20-70 milioane de euro?? iar comisie rogatorie NU, cei care au aprobat mita in SUA, fiti siguri ca s-a facut la cel mai inalt nivel. FBI tace, doar sunt interese financiare ale SUA, la mijloc. In schimb au arestat in Romania niste fraieri care au crezut ca fac bani si sunt protejati de SUA, SRI, FBI, CIA, GRESIT, au luat teapa. Vreti sa mergem mai departe cu EADS, contract de 650 milioane de euro, ati citit bine. Ce s0a facut??? Nimic. Prejudiciul in sarcina cui ramane, a ROmaniei si poporului ei.

   • @Gica: Mai vuvuzelule, trompetica infractorilor, acest gestapo al justitiei care este ss nu raspunde in fata nimanui. Abuzurile lor sunt anchetate de ei insisi. Anchetezi procurori pe baza denunturilor unor multipli infractori fugiti din tara si care au o avere imposibil de justificat? Sau a unei pitipoance care se expunea in izmene pe internet si a ajuns cine stie cum sa aiba drept de semnatura ca sa instraineze bunurile Romanior? Orice ploiestean iti va spune multe despre clanul interlop Cosma.
    Ca sa nu mai vorbim de multipla infractoare adina florea, aceasta floare si cu miros de putreziciune a cancerului rosu.

 2. Este ciudat cum acest Greco produce atata zomot pentru lupta anticorupție însă face tot posibilul chiar si imposibilul pentru a proteja coruptia din interiorul justitiei. Pare paradoxal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.