Acasă Actualitate Greblă aberează că PSD va propune candidații români pentru șefia Parchetului European:...

Greblă aberează că PSD va propune candidații români pentru șefia Parchetului European: data limită a fost 14 decembrie 2018

DISTRIBUIȚI

Săracul Toni Greblă, fost consilier juridic al BJATM Gorj, ajuns secretar general al guvernului, când deschide gura spune o prostie. După ce a anunțat azi că CNSAS care a emis zeci de mii de adeverințe de necolaborare nu ar avea acest drept, Greblă s-a gândit să vorbească și despre Laura Codruța Kovesi.
După ce zilele trecute declara că o posibilă candidatură a Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European este „prematură şi nepotrivită”, secretarul general al Guvernului Toni Greblă, aflat astăzi la ÎCCJ, spune că procurorii vor fi desemnați de o entitate națională să candideze pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European.

„Pe de altă parte, nu cred că va fi o procedură deschisă. Adică fiecare procuror din Europa poate să depună o candidatură și atunci cineva va selecta din 5 -6-30 de mii de procurori. Procurorii vor fi desemnați de o entitate națională să candideze pentru acest post”, a spus Toni Greblă luni, la sediul ÎCCJ. Detalii AICI

Ne-am obișnuit deja cu incompetența guvernanților așa că nu ne mai mirăm. Data-limită pentru depunerea candidaturilor a fost 14 decembrie 2018 la ora 12.00, ora Bruxelles-ului.
Despre selecție și numire scrie chiar în anunț:
„Procurorul-șef european va fi numit de Parlamentul European și de Consiliu de comun acord în urma unei proceduri de selecție, astfel cum se prevede la articolul 14 din Regulamentul privind EPPO.
Articolul 14 alineatul (3) din Regulamentul privind EPPO prevede că un juriu de selecție va întocmi o listă restrânsă de candidați calificați și o va transmite Consiliului și Parlamentului. Candidații care nu se află pe lista restrânsă întocmită de juriu sunt informați cu privire la motivele acestei decizii.

Juriul de selecție va fi format din douăsprezece persoane din rândul foștilor membri ai Curții de Justiție și ai Curții de Conturi, din rândul foștilor membri naționali ai Eurojust, al membrilor instanțelor naționale supreme, din rândul procurorilor de înalt nivel sau al juriștilor ale căror competențe sunt recunoscute. Una dintre persoanele selectate va fi propusă de Parlamentul European. Membrii juriului de selecție vor fi numiți de către Consiliu pe baza unei propuneri a Comisiei.”

Dar de unde să știe Greblă? Doar nu citește Jurnalul Uniunii Europene.

1 COMENTARIU

  1. Deci e clar daca L C Kovesi va fi aleasa uniunia europeana va avea o mare problema aceasta doamna nu va fi recunoscuta de Toni Grebla
    Gata Codruto nu mai ai nici o sansa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.