Acasă Actualitate Toni Greblă nu înțelege legislația și susține în CV că stăpânește limba...

Toni Greblă nu înțelege legislația și susține în CV că stăpânește limba engleză F.B la citit și vorbit și B. la citit și vorbit

DISTRIBUIȚI

Fost consilier juridic la BJATM (Baza Județeană de Aprovizionare Tehnico-Materială) Gorj, înainte de 1989, Toni Greblă conduce acum Secretariatul General al Guvernului după ce a fost judecător la Curtea Constituțională de unde a fost săltat de DNA pentru corupție. Supărat nevoie mare că președintele Iohannis refuză să le-o pună șefă DNA pe preferata PSD, Adina Florea, pentru că lipsea de la dosar avizul CNSAS de necolaborare cu Securitatea, Toni Greblă a aberat astăzi la Înalta Curte unde s-a prezentat pentru un nou termen în dosarul în care este judecat: „Să lămurim un lucru. CNSAS nu stabilește cine a fost și cine nu a fost colaborator al Securității. CNSAS face niște verificări și în cazul în care are dubii sesizează instanța de judecată. Numai instanța de judecată este cea care poate să stabilească dacă o persoană a fost colaborator al Securității și din această cauză CNSAS nu poate să elibereze astăzi niciunei persoane, nici mie, nici dvs, o adeverință din care să rezulte că nu a fost colaborator. Nu ea stabilește calitatea de colaborator. Există posibilitatea de a da o declarație pe propria răspundere, declarație care este sub sancțiunea legii penale în cazul în care este neadevărată, că nu ai colaborat cu Securitatea”, a spus Toni Greblă, la sediul ÎCCJ.

Este evident că Greblă nu a înțeles articolul 48 din Legea 303/2004 care prevede că „(12) Înainte de numirea în funcțiile de conducere, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității verifica și comunica, în termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, dacă judecătorul a făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau a colaborat cu acestea.”
iar la art. 49 se prevede că „(11) Dispozițiile art. 48 alin. (10)-(12) și (14) se aplica în mod corespunzător și în cazul numirii procurorilor în funcțiile de conducere.”

Ce a înțeles Toni Greblă din legea deosebit de clară ne cutremură dar nu ne miră după ce în CV-ul depus la Curtea Constituțională Gre3blă susține că stăpânește „Limba engleză – F.B. (scris, citit, vorbit) și Limba engleză – B. (citit, vorbit)”.

Ca să nu mai spunem și că CNSAS a eliberat zeci de mii de adeverințe de necolaborare cu Securitatea ca poliție politică.

Citește și Nepotism: Toni Greblă și-a „detașat” fiul ca viceconsul la Paris, pe banii românilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.