Acasă Actualitate Grigorescu se intoarce la Manastirea Neamt

Grigorescu se intoarce la Manastirea Neamt

DISTRIBUIȚI

Politistii din Alba aveau informatii ca un avocat, colectionar de obiecte de arta, urma sa intermedieze vanzarea unui tablou de Grigorescu, detinut de un fost politist. Avocatul a fost cooperant si le-a dezvaluit politistilor identitatea persoanei care urma sa vanda tabloul. Astfel, Nicolae Desmerdan a fost retinut la numai cateva ore dupa ce politistii au primit informatiile.

Nicolae Desmerdan a lucrat la Politia Targu Neamt pana in anul 1991, cand a fost trecut in rezerva din motive disciplinare. El a recunoscut, miercuri, ca a furat tabloul, in urma cu trei ani, din Manastirea Neamt. Fostul politist sustine ca a tinut pictura acasa pana in momentul cand a aflat ca avocatul din Orastie intermediaza tranzactii cu obiecte de arta.

Desmerdan a declarat ca a furat pictura pentru ca nu avea bani sa isi intretina cei trei copii. El a spus ca a cumparat bilet ca oricare alt vizitator al Manastirii Neamt si, intr-un moment favorabil, a smuls din vitrina muzeului unul dintre cele trei tablouri pictate de Grigorescu, pe cel infatisand o scena biblica.

Staretul Manastirii Neamt a confirmat ca pictura este autentica si ca valoreaza aproximativ 5.000 de dolari. Potrivit specialistilor, colectionarii straini sunt, insa, dispusi sa ofere pe un tablou de Grigorescu pana la 20.000 de dolari.

Nicoale Desmerdan a fost retinut pe baza de ordonanta sub acuzatia de furt calificat, iar avocatul este audiat in continuare pentru ca la domiciliul sau au fost descoperite si alte obiecte de arta. Politistii fac verificari pentru a stabili sursa de provenienta a acestor obiecte.

In masina avocatului a fost gasit un alt obiect considerat de patrimoniu, si anume calimara lui Blaga, despre care nu se stie, deocamdata, daca este autentica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.