Acasă Actualitate Grup de -afaceristi- turci, arestati pentru crima organizata

Grup de -afaceristi- turci, arestati pentru crima organizata

DISTRIBUIȚI

Un grup infractional organizat a fost dezmembrat de ofiterii de la Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate. Peste 30 de infractori au fost identificati si acuzati ca au scos din tara aproape cinci milioane de euro in ultimul an. Reteaua isi crease un sistem de a eluda fiscul si de a scoate din Romania sumele de bani rezultate din activitatile ilicite.


Principalele activitati ale infractorilor erau contrabanda si evaziunea fiscala, iar sumele de bani care proveneau din aceste activitati erau apoi expediate in Turcia. Dintre persoanele identificate de anchetatori fac parte cetateni romani, turci, iranieni si chinezi.

18 descinderi simultane

Pentru prinderea gruparii a fost necesara realizarea unei actiuni speciale la care ofiterii DGCCOA au fost ajutati de -mascati-. Descinderile, care au avut loc in secret in urma cu doua zile, au vizat noua firme care aveau standuri in mai multe centre de angro din Bucuresti. -In baza autorizatiilor emise de magistratii Tribunalului Bucuresti au fost ridicate in vederea confiscarii peste 6,5 miliarde de lei vechi, 60.500 euro si aproximativ 70.000 USD-, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Actiunea oamenilor legii a mai scos la iveala si mai multe documente contabile pe care infractorii le foloseau pentru importuri subevaluate si vanzari fictive. Ieri, sapte dintre liderii grupului infractional au fost arestati de Tribunalul Municipiului Bucuresti. Inan Julfikan, Anas Freit, Atas Ahmet, Husan Gati, Halit Tasbei, Hakan Ozer si Iusuf Krokmaz sunt considerati de politisti ca fiind sefii gruparii de crima organizata.

Magazine, case de schimb valutar si firme de transport

Tot in cadrul acestei actiuni, politistii Biroului Vamal Giurgiu au efectuat la data de 30.05.2006, o verificare amanuntita asupra unui autocar ce pleca spre Turcia, care apartinea unei firme de transport controlata de membrii grupului infractional organizat. In urma controlului, au fost descoperiti, ascunsi in autocar, 240.000 euro, care au fost confiscati.

Ofiterii continua cercetarile pentru determinarea intregii activitati infractionale, depistarea tuturor membrilor gruparii si luarea masurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.