Acasă Actualitate Guvenul dublează pedepsele pentru evaziune fiscală care vor ajunge la 30 de...

Guvenul dublează pedepsele pentru evaziune fiscală care vor ajunge la 30 de ani. Omorul este pedepsit cu 20 de ani

DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, ministrul Finanțelor Marcel Boloș, citat de Radio România Actualități, a anunțat că nivelul amenzilor pentru evaziune fiscală va creşte de cel puţin zece ori, iar pedepsele se vor dubla. În paralel, ANAF va fi reorganizată pentru o mai bună colectare a impozitelor şi taxelor la buget,e cazuri, şi de o mie de ori. În prezent pedeapsa pentru evaziune fiscală poate ajunge la 15 ani, la care se poate adăuga un spor de 3 ani pentru forma continuată a infracțiunii. Pentru comparație omorul simplu se pedepsește cu până la 20 de ani, iar cel calificat cu până la 25 de ani.

Joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe pachetul de legi.

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament înseamnă că legile austerității vor fi adoptate fără nicio dezbatere și fără nicio modificare față de forma propusă de Ciolacu. Premierul își asumă legile în fața Legislativului, iar parlamentarii care se opun, au la dispoziție 3 zile să depună o moțiune de cenzură. Dacă moțiunea este adoptată, Guvernul cade, iar dacă aceasta este respinsă Cabinetul merge mai departe și legile se consideră adoptate. Pentru adoptarea unei moțiuni de cenzură este nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul parlamentarilor, iar PSD și PNL dețin majoritatea.

„Trebuie să oprim debandada bugetară, trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea și ocolirea taxelor sunt frâna care țin pe loc dezvoltarea României. Din punctul meu de vedere, nu mai putem continua așa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă pe picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale și școli. Discuțiile din ultimele săptămâni au arătat clar că avem nevoie de reforme profunde. Am văzut, la fel ca și dumneavoastră, vociferări, chiar și atacuri din partea unor ipocriți, care au uitat ce obligații au pus cu mâna lor în PNRR și acum vin și le critică. Vreau să vă spun foarte clar că nu voi ceda în milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge până la capăt cu echipa guvernamentală pentru a tăia risipa şi pentru ca toţi să plătească ceea ce se cuvine în această țară. Reforma statului trebuie să fie profundă și ireversibilă, la fel cum nu mai poate fi o regulă pentru cei bogați și companiile privilegiate și alta pentru oamenii obișnuiți care muncesc. Nu mai putem continua așa. Și da, dacă-mi permiteți-aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă, şi de la cei care fac foarte mulți bani, pentru a da și pensionarilor care au muncit o viață și celor aflați în nevoi. Cred că acesta este modul corect în care un stat trebuie să se comporte în fața cetățenilor săi.

De aceea, vreau să anunț că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament, pentru reforme și dreptate socială. Trebuie să separăm apele și românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această țară înainte şi cine se opune și luptă pentru privilegii și pentru marile averi. Eu cred că aceasta este calea şi vă anunț că voi merge înainte, cu toată fermitatea.”, a anunțat Ciolacu.

8 COMENTARII

 1. Pentru”Curentul”
  Daca vreti sa spuneti ca si in cazurile de omor ar fi trebuit sa se dubleze pedeapsa aveti dreptate,dar daca vreti sa spuneti ca maximul de 30 de ani pentru evaziune fiscala este o pedeapsa prea mare nu sunt de acord cu dumneavoastra pentru ca prin evaziuni fiscale au fost furati zeci de miliarde de dolari de la statul Roman din 1990 pana astazi.

  • Sigur că asta vrem să spunem. Toate pedepsele trebuie armonizate în funcție de gravitatea faptei. Imbecilii care mutau GPL în parcare la Crevedia cu țigara aprinsă în gură/mână pot primi maxim 12 ani iar un evazionist 30? Iar abuzul în serviciu se voia transformt în contravenție!

   • O dați numai cu pedepsele.Cea mai mare pedeapsă e să le ia toți banii pe care nu justifică până la al treilea neam.Asta da pedeapsă.Nu vedeți că râd de voi din pușcărie sau de pe plaje străine.

 2. Degeaba închisoare dacă rămân cu banii.Trebuie să le ia și lingura și verificați până la al 3( trei-lea) neam.Omul realizează ce a făcut când se uită pe masă sau în portofel.Trebuie schimbată mentalitatea cu „mă duc la pușcărie dar familia este realizată și strănepoții” și trebuie a plăti alții ce au furat .Apoi la pușcărie să se odihnească că a trudit mult pentru iei.Nu pe viață ci 100,200 de ani acolo să le dea anii de pușcărie în funcție de „realizările lor”.Deci nu pe viață domnule ci pot să ajunga și la 1000 de ani înfuncție de „hărnicie”.

  • Bineinteles ca li se confisca si tot ce au mai”Calule”dasta am si scris sa nu li se planga de mila evazionistilor fiscali,eu sunt in Germania si aici este in vigoare o lege cum era legea 18 in Romania pe timpul comunistilor lege pe care securisti comunisti impreuna cu fosti activisti de ai Partidului Comunist Roman adica aia care le-au furat revolutzia romanilor si au implementat ei democratia in Romania sau grabit sa o stearga de parca dasta pornisera romani revoluatia de la Timishoara pentru ca erau totzi plini de bani pe care nu ii puteau justifica,bineinteles ca nu este asha ci plini de bani erau tocmai aia care prin gura lui Ion Iliescu (tatucul lor)a spus:”noi nu suntem un partid politic ci un Front al Salvari Nazionale care asiguram trecerea de la comunism la democratzie,deci nefiind partid politic nu avem cum sa participam la alegeri”pentru ca dupa o luna FSNisti sa declare ca ei sunt partid politic si participa la alegeri nu ca asha si-ar dori ei ci pentru ca sunt asaltatzi de zeci de mii de scrisori de la romani din toata tara care spun:”cum tovarase Iliescu dumneavoastra care ati fost in bataia pustilor la revolutie sa nu participati la alegeri ?,sa participe astia care au trait ca boieri in occident”,au mai bagat si textul ca Ratziu si Campeanu n-au mancat salam cu soia (de parca Iliescu a rabdat de foame) cand se stia in toata Romania ca activisti P.C.R.aveau magazinele lor unde se gaseau alimente de toate felurile.
   Deci reintroducerea legi 18 nu este o decizie de sorginte comunista caci ea spune:”mai Remuse tu pana ieri nu aveai nici 10000 de euro in cont si acum ai un milion,noi nu te acuzam dar vrem sa vedem si noi cum ai castigat bani ashtia caci in Bundesrepublik Deutscheland sunt peste 100 de miliarede de euro bani nefiscalizati pe an si datoria noastra este sa gasim cat mai mult din bani astia si daca eu am cu ce sa dovedesc ca bani mei sunt bani curati controlul imi multzumeste si pleaca,daca nu pot sa dovedesc mii confisca pe totzi si merg in continuare pe fir poate afla cum am devenit eu milionar in doar un an de zile si daca gasesc cine stie ce faradelege intru in puscarie in functie de ce tampenie am facut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.