Home Actualitate Guvernul plătește daunele pentru bebelușii arși la Giulești și-i recuperează ulterior

Guvernul plătește daunele pentru bebelușii arși la Giulești și-i recuperează ulterior

DISTRIBUIŢI

Guvernul va aloca Ministerului Sănătății la următoarea rectificare bugetară suma necesară plății despăgubirilor stabilite de instanță în cazul tragediei din urmă cu cinci ani de la Maternitatea Giulești, a anunțat, miercuri, premierul Victor Ponta.

„Vom aloca la rectificarea bugetară banii necesari pentru Ministerul Sănătății pentru a plăti despăgubirile stabilite de instanță pentru tragedia din 2010 (de la Maternitatea Giulești — n.r.). Din păcate, nu cred că există nicio sumă de bani pe lume care să poată să compenseze în vreun fel pierderile de atunci, copiii, familiile care au avut de suferit. Îmi pare foarte rău”, a spus prim-ministrul, la începutul ședinței săptămânale de guvern de miercuri.

Ministerul Sănătății a primit somație de executare silită pentru suma de peste patru milioane de euro stabilită de instanța de judecată în urma incendiului care a avut loc la Maternitatea Giulești în urmă cu cinci ani.

Nicolae Bănicioiu a declarat că Ministerul Sănătăţii plăteşte pentru o greşeală, „pentru un accident care s-a întâmplat acum cinci ani, când eu nici nu mă gândeam că am să fiu ministru al Sănătăţii”.

„Eu ştiu doar că trebuie să respectăm o hotărâre a instanţei şi nu avem de ce să comentăm acest lucru. Ştiu că acea greşeală nu a fost nici din cauza mea, nici din vina colegilor mei, dar trebuie să li se plătească familiilor”, a spus Bănicioiu.

El a precizat că ministerul va plăti atât cât a decis instanţa, dar, ulterior, juriştii instituţiei vor urmări celelalte părţi implicate în instanță pentru a recupera banii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.