Acasă Actualitate Guvernul României va oferi bonuri de masă de 100 de lei fiecărui...

Guvernul României va oferi bonuri de masă de 100 de lei fiecărui nou vaccinat

DISTRIBUIȚI

Coaliţia de guvernare a agreat soluţia acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

„În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă, care a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care are loc la Palatul Parlamentului.

1 COMENTARIU

  1. Aceasta doamna aflata la conducerea Ministerului Sanatatii ar trebui la modul serios intrebata de sefii sai de la partid, de primul ministru si chiar de presedintele Romaniei – ultimul fiind chiar obligat de Constitutie sa apere dreptul constitutional al cetatenilor romani pentru acces la serviciile de sanatate, respectiv cam ce masuri a luat dumneai pe linia promovarii sanatatii publice mai ales ca acesta este unul din atributele de baza din Minister.
    Poate astfel afla si doamna ministru ca in grila de organizare exista angajatii care sunt prin fisa postului implicati in promovarea sanatatii publice iar rezultatele treneaza, ca din rezultatele publicate de mas media campania de vaccinare anti-Covid a cam intrat intr-un trend descrescator.
    Sau cum va proceda doamna ministru in cunoastea reala a starii de sanatate a populatiei din localitatile unde in prezent lipsesc medicii de familie, in conditiile in care exista riscul real al aparitiei unor noi valuri de epidemie in cazul Covid 19.
    Iar daca nu ai medic in localitatea respectiva nu ai de unde sa stie Ministerul Sanatatii date minimale, absolut necesare pentru a preveni raspandirea aparitiei unor noi epidemii, etc, deci dumneata ca ministru al sanatatii – de profesie medic specialist in acest fel esti fie nepregatit, fie indolent si nu-ti pasa sau pur si simplu nu ai interes sa pui la dispozitie parghiile legale de control pentru ca statul roman sa -si apere, protejeze proprii sai cetateni iar asta, parca este un drept constitutional zic si eu.
    Sau ce solutie are doamna ministru al sanatii, cu expertiza personala pe care o are de medic specialist pentru a -si convinge colegii de breasla sa presteze activitati si in mediul rural, sau altfel spus de ce dumneai nu ar lucra ca medic de familie, ca se poate din punct de vedere legal printr-un stagiu de pregatire suplimentar, adica acolo unde in prezent medicii tineri fug la propriu de orice oferta facuta de primarii – cabinete modernizate la standarde europene, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.