Acasă Actualitate Hagi s-a intors la Nationala

Hagi s-a intors la Nationala

DISTRIBUIȚI

Membrii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) l-au ales, ieri, in unanimitate, pe Gheorghe Hagi in functia de selectioner al echipei nationale a Romaniei. Hagi a semnat un contract valabil pentru trei ani cu FRF. El il inlocuieste in acest post pe Ladislau Boloni, care si-a inaintat, pe 15 iunie, demisia din functia de selectioner al echipei nationale de fotbal a Romaniei.

Hagi a fost declarat cel mai bun jucator roman in anii 1985, 1987, 1993, 1994 si 1997. Detine aproape toate recordurile din fotbalul romanesc la nivelul echipei reprezentative, cu 125 selectii (urmat de Ladislau Boloni, cu 108), 35 de goluri marcate (urmat de Bodola, cu 30) si de 65 de ori capitan al nationalei (urmat de Cornel Dinu, cu 45 de banderole), recorduri greu de egalat in urmatorii ani. Hagi este casatorit si are doi copii. In semn de recunostinta pentru rezultatele obtinute de Hagi, Stadionul -Farul- din Constanta a primit numele celui mai bun fotbalist al secolului din Romania, Gheorghe Hagi.

Desi dupa Campionatul Mondial de Fotbal din Franta – 1998, Hagi a anuntat ca se retrage de la echipa nationala, el a revenit asupra deciziei si, in luna iunie 1999, si-a anuntat hotararea de a evolua din nou sub culorile reprezentativei. In primul sau meci de la revenire, Romania – Ungaria, scor 2-0, disputat pe 5 iunie, la Bucuresti, Hagi a inscris un gol, contribuind astfel la prima victorie din istoria de 63 de ani a intalnirilor directe dintre cele doua formatii, la nivel de seniori. Hagi a decis sa se renunte definitiv la echipa nationala dupa Campionatul European din Belgia si Olanda. Ultima partida in care Hagi a evoluat pentru reprezentativa Romaniei a fost cea disputata, pe data de 24 iunie 2000, la Bruxelles, cu echipa nationala a Italiei.

Federatia Romana de Fotbal i-a acordat lui Hagi, la sfarsitul lunii decembrie 1999, cu ocazia -Galei Fotbalului Romanesc-, titlul de cel mai bun fotbalist roman al tuturor timpurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.