Acasă Actualitate Homosexualii din Republica Moldova s-au dat la fund

Homosexualii din Republica Moldova s-au dat la fund

DISTRIBUIȚI

O consecință stranie a situației învolburate din Republica Moldova a fost recenta luare de poziție a homosexualilor de la Chișinău care și-au anulat parada. Prezent la conferința de la Chișinău, doctorul american Paul Cameron s-a adresat organizatorilor festivalului Gay „să-și înfråneze poftele și să treacă la un mod normal de viață în contextul acutizării crizei demografice în R. Moldova“.
Majoritatea politicienilor liberali de la Chișinău au susținut direct sau indirect eforturile pederaștilor de recunoaștere publică care deși nu sunt numeroși au ca de obicei susținători în råndul anumitor membri ai clasei politice care-i încurajează.
„Noua putere legislativă, căreia am vrut să-i atragem atenția asupra problemelor noastre, încă nu a fost formată. În situația creată, mesajul acțiunii noastre nu va fi auzit“, a spus Boris Balanețkii, directorul executiv al „GenderDoc-M“. Ca și în anii trecuți, festivalul va fi deschis måine cu un concert la care vor fi premiați învingătorii concursului celor mai tolerante persoane publice, iar la data de 9 mai va avea loc concursul internațional al travestiților „Miss Flawless Queen – 2009“. Marșul prin Chișinău însă nu va mai avea loc.
Se așteaptă ca homosexualii de la Chișinău să fie urmați în decizie și de pederaștii de la București, care urmează să mărșăluiască în curånd pe străzile Capitalei, la sfårșitul lunii mai.
APEL către BOR
Organizații ale societății civile din București s-au adresat ieri într-o scrisoare deschisă către Sfåntul Sinod, Consiliul Consultativ Etico-Juridic al BOR pentru stoparea propagandei homosexuale și să nu tolereze marșul de la București preconizat „chiar în preajma Înălțării Domnului, chiar în Piața Unirii, în apropierea Patriarhiei Romåne și a sfintelor moaște din Catedrala Patriarhală“.
Organizațiile semnatare ale apelului către Patriarhie au invocat măsura luată de primăria Chișinăului, anul trecut, cånd tånărul primar Dorin Chirtoacă, lider al actualei Opoziții anticomuniste, a interzis personal desfășurarea acestor manifestații. „Cum ați făcut și cu ocazia mitingului antibiometrie, al Coaliției împotriva Statului Totalitar, care a avut loc în Piața Unirii recent, vă rugăm cu smerenie să cereți și de această dată primarului General al Bucureștiului, dl Sorin Oprescu, să urmeze modelul oferit de primarul Chișinăului și să interzică aceste manifestări anticreștine care agresează grav în special drepturilor minorilor și ale părinților“ – se mai arată în mesajul Asociației Pentru Educație și Libertate (APEL) și ale orga-nizațiilor fondatoare ale Coaliției împotriva Statului Polițienesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.