Home Actualitate Horațius Dumbravă (CSM): Pentru a avea o justiție de calitate este nevoie...

Horațius Dumbravă (CSM): Pentru a avea o justiție de calitate este nevoie de o jurisprudență unitară

DISTRIBUIŢI

Judecătorul Horațius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat miercuri, la inaugurarea lucrărilor de reabilitare a Judecătoriei Sighișoara, că pentru a avea o justiție de calitate este necesară soluționarea cu celeritate a cauzelor, dar mai ales e nevoie de o jurisprudență unitară astfel încât în același tip de cauze să existe aceleași soluții la nivel național.

„Pentru a avea o justiție de calitate, avem și noi o datorie, judecătorii. Să soluționăm la timp și într-un termen rezonabil dosarele cu care suntem investiți, să avem o jurisprudență unitară, adică pentru același tip de cauze să nu avem un tip de soluții la Sighișoara, alt tip de soluții la Calafat, să zicem.

Este inadmisibil să avem tipuri de soluții diferite pentru același tip de cauze, avem nevoie de o concentrare și un efort susținut al tuturor judecătorilor, dar și a celor care fac pregătire profesională, Curți de Apel, Institutul Național al Magistraturii și CSM, să construim această jurisprudență unitară”, a spus Horațius Dumbravă.

El a afirmat că magistrații trebuie să aibă deferența necesară față de cei care vin în fața instanțelor, cum ar fi justițiabilii și avocații, și că, din acest motiv, „este un element esențial pentru a ne face înțeleși în actul de justiție pe care noi îl înfăptuim”. „Și, nu în ultimul rând, avem nevoie de integritate, de integritate în a nu deplasa actul nostru de justiție în afara unei astfel de săli, sala de judecată”, a subliniat reprezentantul CSM.

Horațius Dumbravă a menționat că este nevoie și de o politică instituțională la nivel guvernamental, coerentă, pentru a reabilita și construi sedii de instanțe, însă doar acolo unde este nevoie și nu cum s-a întâmplat până urmă cu câțiva ani, când s-au construit judecătorii în locuri în care nu era necesar.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.