Home Politic MRU: În străinătate se prefigurează duminică același dezastru ca și pe 2...

MRU: În străinătate se prefigurează duminică același dezastru ca și pe 2 noiembrie

DISTRIBUIŢI

Prim-vicepreședintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu a susținut miercuri, într-o conferință de presă la Iași, că pe 16 noiembrie „în străinătate se prefigurează același dezastru ca și pe 2 noiembrie”.

„Numărul secțiilor de votare nu a crescut. Secțiile de votare nu au fost relocate. Domnul Ponta a dat drumul la un fals enorm. În Germania se votează într-adevăr doar în clădirile acoperite de statutul diplomatic, ambasade și consulate dar numărul secțiilor de votare, a numărului cabinelor de votare este nelimitat. În alte țări, spre exemplu Italia, poți organiza oriunde secții de votare în convenție cu statele respective. Nimic, absolut nimic, din punct de vedere legal, nu împiedică MAE de a se achita de o îndatorire pe care nu o consider doar patriotică, ci constituțională, aceea de a oferi toate condițiile de vot cetățenilor români cu rezidență în străinătate sau care se află în străinătate incidental”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a susținut că în cel de-al doilea tur de scrutin se va încerca fraudarea alegerilor. În acest sens, Mihai Răzvan Ungureanu i-a îndemnat pe românii cu drept de vot aflați în străinătate de a veni la vot încă de la primele ore în ziua de duminică, „astfel încât să nu existe niciun pretext de care să se folosească autoritățile pesediste în împiedicarea dreptului de vot, să fie foarte atenți, vigilenți, împiedicând frauda”.

„Vor fi fraude, fără discuții. Nici nu se pune problema că nu vor fi. Vor fi suficient de multe astfel încât să ne enerveze pe toți, în sensul cel mai cinic al cuvântului. Vom ieși la vot în număr mai mare. Ardealul se mobilizează. De asemenea Moldova. (…) Fac un apel tuturor românilor stabiliți în străinătate, nu doar de a merge la vot de la primele ore ale dimineții, pentru că așa se va întâmpla, ci și de a suna în țară părinții, rudele, prietenii, pentru a le spune de importanța votului, de a fi duminică prezenți în exercitarea dreptului constituțional de vot”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.