Acasă Actualitate Hotii faceau donatii unei manastiri

Hotii faceau donatii unei manastiri

DISTRIBUIȚI

Staretul manastirii -Sfantul Mina- confirma ca a primit mai multe transporturi de motorina de la Pascani. -Daca stiam ca motorina este furata, nu mai primeam nici un strop-, spune acum staretul. Anchetatorii continua sa caute urme de motorina la Politia TF Pascani.

Una dintre destinatiile la care a ajuns o parte din motorina furata de la Depoul CFR Pascani este Manastirea -Sfantul Mina- din Rosiori, judetul Suceava. Petrica Ichim, soferul care primea sarcina sa transporte combustibilii sustrasi din depou, a declarat anchetatorilor ca ducea motorina la o manastire. Staretul manastirii, preotul Varnava Ene, a confirmat, la randul sau, ca primea sub forma de donatie diverse cantitati de motorina de la Depou, insa spune ca a primit doar doua-trei tone si nu 15. -Trimitea domnul Barsan (ultimul sef al Depoului CFR Pascani – n.r.) cate un butoi de motorina la o luna, o luna si jumatate. Asta intr-un an nu are cum sa faca 15 tone-, afirma preotul Varnava Ene. Despre faptul ca si maiorul Vasile Costiug, recent destituit din functia de sef al Politiei TF Pascani, ar fi comandat trimiterea motorinei la schitul sau, staretul spune ca nu stie nimic. El este mahnit ca a ajuns in mijlocul unui scandal de proportii fara sa aiba idee de ceea ce se intampla. -Daca Dumnezeu le-a luat mintile si s-au apucat de furat, ce sa mai facem noi? Daca stiam ca motorina este furata, nu mai primeam nici un strop-, spune acum staretul manastirii. Se poate spune, insa, ca macar cateva picaturi din oceanul de motorina care a disparut din Depoul CFR Pascani au fost folosite in scopuri caritabile. Totusi, este posibil ca motorina trimisa spre schitul sucevean sa fi fost -vamuita- de transportatori. Asa s-ar explica faptul ca, la ancheta, s-a ajuns la o cantitate de 15 tone, care ar fi ajuns la manastire, in timp ce preotii afirma ca ei au primit cel mult trei tone de combustibil.

Cu toate ca preotul Ene neaga orice implicatie a maiorului Costiug, declaratiile celor arestati pana acum in acest dosar duc tot la el. -Este o chestiune de zile pana cand dosarul va ajunge sa fie instrumentat de Parchetul Militar din cauza implicarii unor lucratori din cadrul Politiei TF-, afirma procurorul, care are dosarul pe birou. Dezvaluirile facute in arest de catre soferul Petrica Ichim, unul dintre -carausii- folositi la transportul motorinei furate din Depoul Pascani, au condus spre maiorul Vasile Costiug, nimeni altul decat fostul sef al Politiei TF locale, cel care, la un moment dat, trebuia chiar sa ancheteze acest dosar. Ichim a spus anchetatorilor ca anumite transporturi pe care le facea cu autocisterna erau comandate personal de catre maiorul Costiug. Soferul a indicat date si destinatii exacte ale motorinei furate din Depou. Una dintre destinatii era Schitul -Sf. Mina-, aflat la cativa kilometri de Pascani.

Scandalul motorinei volatilizate a izbucnit in noiembrie 2000, cand CFR -Marfa- Iasi a solicitat eliberarea unei cantitati de motorina. Atunci s-a descoperit ca din rezervoarele din Depoul CFR Pascani lipseau 2.500 tone de motorina, in valoare de peste un milion de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.