Acasă Actualitate ÎCCJ a redeschis dosarul penal al lui Laszlo Borbely

ÎCCJ a redeschis dosarul penal al lui Laszlo Borbely

DISTRIBUIȚI

Instanţa supremă a confirmat decizia DNA Oradea, care a revocat soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely. Astfel, procurorii pot continua cercetările în cazul deputatului UDMR.

Procurorii trebuie să solicite aviz pentru urmărirea penală a lui Laszlo Borbely, având în vedere calitatea sa de parlamentar.

Potrivit noului cod de procedură penală, orice decizie a procurorului de redeschidere a unui dosar în care s-a dat deja soluţie trebuie confirmată în instanţă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Oradea informa instanţa supremă, în 5 ianuarie, că a revocat soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul lui Borbely, dată prin rechizitoriul prin care consilierul personal al acestuia a fost trimis în judecată, pentru fapte de corupţie.

DNA Oradea mai preciza, în acelaşi document, că s-a reluat urmărirea penală în ceea ce-l priveşte pe Borbely, dar şi în cazul altor persoane.

DNA a dispus, în 14 ianuarie 2014, neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul lui Laszlo Borbely, întrucât Camera Deputaţilor nu a încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.