Acasă Actualitate Ideea lui Vâlcov de a scădea ROBOR a provocat de fapt o...

Ideea lui Vâlcov de a scădea ROBOR a provocat de fapt o creștere semnificativă

DISTRIBUIȚI

Condamnat nedefinitiv (încă) la 8 ani de închisoare cu executare pentru corupție, Darius Vâlcov l-a convins pe Teodorovici să instituie prin ordonanță de urgență o taxă anti-lăcomie pentru bănci care ar fi trebuit să scadă ROBOR. Iată însă că ideea lui Vâlcov s-a dovedit o imbecilitate, exact cum anunțaseră experții.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a crescut luni cu 0,04%, de la 2,93% la 2,97% pe an, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, acesta a crescut de la la 3,22% la 3,29 pe an.

Robor la 9 luni a avut o evoluție asemănătoare, de la 3,34% la 3,39%, în timp ce indicele pe 12 luni a crescut de la 3,45% la 3,49% pe an.

Miercurea trecută, indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, scăzuse la 2,87%, cel mai mic din iunie 2018 până în prezent, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

1 COMENTARIU

  1. Au facut si. P.s.d isti ceva bun sau luat de banci pentru ca in Romania bancile au gasit un teren virgin comparativ cu alte tari din U.E. si al doilea lucru bun nu mai sunt profitori aia de unguri la guvernare fiindcaca cat au fost ultimul lucru la care sau gandit a fost intarirea statului Roman unitar si independent cum au jurat pe constitutie .
    Apropo daca un cetatean roman jura pe constitutia tari iar dupa nu asi respecta juramantul este acel om lafel de penal ca un hot de buzunare
    Va rog raspundeti pentru ca eu nu stiu.Multumesc amticipat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.