Acasă Actualitate Ilie Sarbu si-a tras un consilier de exceptie

Ilie Sarbu si-a tras un consilier de exceptie

DISTRIBUIȚI


De la inceputul lunii decembrie, ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului, Ilie Sarbu, are un nou consilier in persoana fostului director al Directiei Silvice Suceava, Gheorghe Nichiforel.

Aceasta mutare i-a surprins pe cei care lucreaza in silvicultura deoarece Gheorghe Nichiforel a fost destituit in urma cu cateva luni de la conducerea directiei ca urmare unor mari ilegalitati descoperite de echipele de control ale Regiei Nationale a Padurilor. Cat timp s-a aflat la conducerea celei mai mari directii silvice din tara, dar si cand a fost seful Ocolului Silvic Vama, Gh. Nichiforel s-a remarcat prin cateva -performante- de exceptie. In timpul mandatului sau la sefia Directiei Silvice Suceava, -punerea in posesie s-a facut pentru suprafete mai mari decat cele validate de Comisia judeteana cu nici mai mult, nici mai putin de 730 hectare-. Astfel, au beneficiat de padure si mostenitori sau urmasi ai acestora care sunt morti de mult timp. De bonusuri de improprietarire au mai beneficiat padurarul sau de casa (5,8 ha), precum si o serie de rude si chiar fiul directorului Nichiforel. De asemenea, cat a fost director, s-a premiat ilegal cu 192,2 milioane de lei.

Curios este faptul ca, saptamana trecuta, trei angajati ai Directiei Generale de Inspectie din cadrul ministerului, care erau in control la D.S. Suceava, au petrecut multe ore in vila directorului Nichiforel. De ce oare? Trebuie precizat ca dupa ce a fost destituit de la conducerea directiei silvice, Gh. Nichiforel a fost numit sef al OS Vama, acolo unde cu anii in urma a defrisat in voie. Acum insa a ajuns consilier al ministrului. Ce va urma?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.