Acasă Actualitate Iliescu dă telefoane pentru Șerban Nicolae. Olguța, Stănescu, Bădălău, Ciolacu, Benea și...

Iliescu dă telefoane pentru Șerban Nicolae. Olguța, Stănescu, Bădălău, Ciolacu, Benea și Valeca nu au indicat încă delegaților la congresul PSD pe cine să voteze

DISTRIBUIȚI

Pentru funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Cătălin Stoichiță, Ecaterina Andronescu și Răzvan Ilie Rotaru.
Secretarul general PSD, Rodica Nassar, a declarat vineri, înainte de ședința CEX din Băneasa, că se va stabili prin vot dacă învingătorii la Congres vor fi aleși într-un tur sau în două tururi de scrutin și dacă secretarul general va fi ales de Congres sau de CEX.
„Sunt propuneri care vor fi supuse votului CEX. O să vedem dacă o să fie acceptată. Nu știu cât este de corect, dar până la urmă colegii decid prin vot, majoritatea colegilor va opta. Este o variantă, în istoria partidului am mai avut situații în care SG era ales de CEX la propunerea președintelui”, a zis Nassar despre alegerea secretarului general PSD prin votul CEX si nu prin votul Congresului, așa cum este in prezent.
„Exista posibilitatea ca primul clasat sa fie cel declarat castigator, sau ca primii doi (…) dacă se dorește ca aiba majoritatea absoluta a voturilor. CEX poate stabili modalitatea de stabilire a invingatorului”, a indicat aceasta.

În același timp, Manda, Stănescu și Ciolacu nu au indicat delegaților cu cine să voteze.

Filiala PSD Dolj, condusă de Claudiu Manda, este cea mai mare având 175 de delegați. PSD Olt are 157 de delegați, Argeș – 154, Buzău – 140, Bacău – 138 și Giurgiu – 100. Șerban Valeca, Marcel Ciolacu, Dragoș Benea și Niculae Bădălău nu au indicat delegaților pe cine să voteze.

Surse din partid estimează că 25% din delegați nu vor avea indicația cu cine să voteze și de aceea Dăncilă ar dori alegerea președintelui PSD din primul tur pentru că ea știe pe ce delegații se bazează iar cele 25% din voturi se vor împărți între toți candidații. Aceleași surse ne-au declarat că Ion Iliescu dă telefoane pentru susținerea fostului său consilier, Șerban Nicolae, fostul președinte desconsiderând-o pe Viorica Dăncilă pentru nivelul scăzut de cultură și pentru contrele cu pupila sa, Corina Crețu. Iliescu nu merge la Congres: „Ma simt bine, dar nu pot sa ies pe afara. Am fost sa fac control medical, dar ma odihnesc. Am nevoie de odihna, dar sunt bine”, a spus Ion Iliescu pentru Romania TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.