Acasă Actualitate Împărțirea ministerelor în viziunea Coaliției PSD-PNL-UDMR

Împărțirea ministerelor în viziunea Coaliției PSD-PNL-UDMR

DISTRIBUIȚI

Publicația „Curentul“ a obținut lista persoanelor pe care doresc să le impună la guvernare membrii Coaliției PSD-PNL-UDMR. Sursele noastre ne-au informat că nu s-au tranșat încă la modul definitiv opțiunile pentru ministerele vizate, negocierile și discuțiile continuă non-stop, se trag sfori pe dedesubt de către grupurile de interese din spatele partidelor, dar tabloul definit în ultimele două zile este mai mult decåt semnificativ, indicånd destul de clar cam ce fel de profil ar putea avea un viitor guvern al Romåniei, în context pre-electoral prezidențial.
Între timp, Traian Băsescu a ieșit public și le-a retezat puțin aripile combinatorilor Coaliției care se bazau pe împingerea în față a „independentului“ Johannis, proiect avizat de consilierii „americani“ ai PSD. Planul Coaliției era ca, după ce Băsescu îl numește pe Johannis, minoritar, cică, acesta ar fi adus la guvernare în ministere-cheie alți minoritari, de la UDMR, deoarece fără UDMR e foarte complicat să facă majoritate. La moțiunea care a determinat căderea guvernului, dacă UDMR ar fi votat cu Boc, PD-L-ului i-ar mai fi trebuit 5 trădători.
UDMR însă a jucat tare la negocieri, a fost de neclintit și a cerut trei ministere foarte tari, al Apărării, al Externelor și al Învățămåntului, unde vor să numească trei „Istvani“ de-ai lor. Numele lor nici nu contează, deorece ei sunt doar niște „soldați“ ca în clanurile mafiote.
Cele două ministere strategice – al Apărării și Externele, sunt instituții unde se lucrează cu Cifrul de Stat și unde sunt rulate date și informații cu caracter secret. Obsesia UDMR de a ajunge în preajma obiectivelor și instituțiilor unde se află informații sensibile pentru siguranța națională este veche și are foarte puțin de-a face cu obiectivele unei asocia-ții culturale – cum este de fapt UDMR, conform statului juridic.
La negocieri, spun sursele noastre, un alt punct greu a fost disputat pe portofoliul Justiției – unde PNL a propus-o pe juna care iubește – Alina Gorghiu, „protejata“ lui Bogdan Olteanu. PSD l-a propus pe Robert Negoiță, supranumit galacticul, (vrea să o atragă în spațiul cosmic pe Paris Hilton – după care bălește) un fecior care și-a făcut rost de o diplomă la privat după un liceu încheiat cam spre limita vårstei de 30 de primăveri. La cele doua propuneri  UDMR a avut obiecții, susținånd că nu este indicată numirea unui ministru al Justiției a unui absolvent de drept la particular amintind de experiența penibilă a lui Chioariu. S-au stârnit certuri aprinse, partizanii celor doi reamintind că aceștia s-au descurcat bine în cele două comisii de anchetă, semnează orice e nevoie, au stomac, cum se spune în politică – adică cum ar spune colegul lor, europarlamentarul Vadim Tudor – înghit și nu scuipă.
UDMR a continuat însă să se opună, dar în final, la propunerea lui Hrebenciuc, care a zis că o împacă el pe Alinutza, s-a ajuns la formula propunerii la Justiție a Monei Pivniceru pe motiv că e bine privită de către magistrați.
La Interne, discuția a fost rapidă și fără drept de apel, poziția fiind revendicată dintotdeauna de Vanghelie, susținut de alaiul/pletora sa de generali mai mult sau mai puțin penali. Gelu Drăjneanu (fostul șef de la doi și-un sfert, omul de casă al lui Vanghelie) a întrunit acordul unanim. Explicația e relativ simplă, doar Vanghelie a declarat și Mitrea a confirmat că arhiva doi și-un sfert „e pe måini bune“. Cine ar risca, cu o astfel de arhivă în posesia lui Vanghelie, să se opună numirii lui Drăjneanu?
La Finanțe, propunerea PSD a fost Mihai Tănăsescu, o figură ștearsă și servilă a partidului, iar la Economie tot PSD-ul l-a impus pe Eugen Dijmărescu (fost viceguvernator al BNR, înlocuit recent de Bogdan Olteanu). Pentru poziția de ministru pentru Tineret și Sport, a fost propus de PNL Victor Pițurcă, bun prieten cu Ludovic Orban. La Ministerul Mediului, PSD-ul l-a cerut pe Radu Popa – omul lui Oprescu de la Parcuri.
La Transporturi, poziția de ministru a fost atribuită lui Cristian Burci, omul tuturor partidelor și al PSD, și al PNL, și al UDMR, și al serviciilor, pe deasupra înzestrat cu Fabrică de vagoane, firme de transport, cu vechi ștate în activitatea de căpușare a Transporturilor, via Nicolaiciuc etc.
La IMM-uri, Eugen Chirovici a fost propus de masoni, prin PC, iar la Ministerul Turismului din partea PSD este vizat Alin Nicolae Burcea, patronul firmei Paralela 45. La Sănătate, a fost propus tot de PSD doctorul Sinescu. Numele lui Mugur Ciuvică a fost ventilat și el pentru acest post, impus de familia sa de suflet – e vorba de familia Voiculescu, alături de care și-a făcut și firmă la un moment dat. La Ministerul Muncii, PSD-ul a propus-o pe Simona Marinescu, un personaj feminin complet hăbăuc, dacă ne amintim de episodul recent al scandalului stârnit de ea la adresa „soțului“ său care de fapt s-a aflat că nici nu era însurat cu doamna, care se afla de fapt, social vorbind, în stadiul de nedivorțată, nemăritată, ne…
Gușă Cosmin a fost propus ministrul pentru Relația cu Parlamentul, poziție perfectă pentru acesta, dacă ne amintim declarațiile lui Costel Bobic pe seama sa: „Gușă este un traseist găinar al politicii. Cățelul meu, Don Giovanni, înțelege mai multe cuvinte decât Gușă. Vocabularul lui Gușă nu depășește 300 de cuvinte“. Cum spuneam, pare poziția perfectă pentru Gușă deoarece pentru a relaționa cu acest Parlament nu pare să fie nevoie de mai mult de 300 de cuvinte.
La Comunicații a fost propus Sorin Pantiș, din partea PC, un vechi partener de dosare penale grele cu familia Voiculescu, dar și cu Dinu Patriciu, la rândul său șogor cu Camelia Voiculescu în dosarul Rompetrol.
PC-ul mai are pe țeavă și o altă propunere, Liliana Minca, fostă Chervasiuc, fosta secretară a lui Stănculescu, transformată la forja lui Voiculescu în tehnocrată pură. Agricultura l-ar putea avea în frunte pe un anume don Fernando Enciu – propus de PNL, bun amic cu Ioan Mureșan, marele bandidos al caltaboșilor, și în sfârșit la un minister asemănător la nume – respectiv la Cultură, scaunul de grande ar reveni lui Claudiu Săftoiu – via Patriciu, mare amator de cultură după cum se știe, dacă ne gândim la intima sa relație cu clanul Pleșu&comp.
Guvernul de mai sus întrunește, culmea, și preferințele noastre, ale ziariștilor, deoarece întâmplarea face ca majoritatea celor de mai sus să fi devenit în ultima perioadă staruri de o zi – nu doar în „Curentul“. Pentru cititorii noștri mai firoscoși recomandăm un simplu search în arhiva recentă a publicației noastre și vor avea parte de CV-uri complete ale viitorilor noștri guvernanți (ptiu drace!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.