Acasă Actualitate Impostură și manipulare în jurul Dosarului Mineriadei

Impostură și manipulare în jurul Dosarului Mineriadei

DISTRIBUIȚI

O adevărată cabală se țese din nou în jurul Dosarului Mineriadei, țesuță prin concursul unor personaje controversate, de genul procuroului Dan Voinea, cel care a mușamalizat dosarul Mineriadei în beneficiul lui Ion Iliescu, actori din sfera politică a PSD și PNL, așa ziși oengiști de profesie – activiști politici la bază, foști propadandiști ai regimului comunist.
O vorbă evreiască de duh sună astfel: “There is no business like Shoah business”, cu referire la “industria” care a înflorit de pe urma speculării mercantile a Holocaustului evreiesc, “afacere” condamnată sever de către un Norman Finkelstein, celebru istoric american de origine evreiească. Autorul cărții "The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering" critică sever exploatarea suferinței evreilor în perioada celui de-al doilea război mondial, suferință devenită un bun prilej de căpătuiala până astăzi de către “holocaustologi de profesie”. Finkelstein nu-l cunoaște probabil pe Volodea Tismenenski, consângeanul său de origine bolșevică, devenit Guru’ al businessului anticomunismului de fațadă.
Un lanț de apeluri, scrisori deschise, clamoroase anunțuri de greva foamei, mesaje lacrimogene și, mai nou chiar acțiuni de stradă prefațează noua cabală, de unde se ițesc în fundal vechi tovarăși de “shoah business”, care se combat mai nou, pe fondul căpătuirii pe posturi guvermanentale. Vladimir Tismaneanu și Marius Oprea si, s-au apucat cu gheruțele de ciolanul afacerii anticomunismului si trag din răsputeri de zgarciul intans la maximum al asa zisului Institut de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.
Se porcăiesc în ultima vreme, direct sau indirect, Tismăneanu fiind amenințat chiar de Lucia Hosuu Longin, adjuncta lui Marius Oprea, fostul consilier pe probleme de securitatea al premierului liberal Călin Popescu Tăriceanu, cu date neplăcute din dosarul familiei sale de kominterniști.

“Anticomunismul” – sinecură pentru eternitate

Dosarele inflamează fundalul poveștii, fiind râvnite tot felul de Dosare. De la dosarele de partid și ale CNSAS la dosarele Revoluției cât și mai nou ale Mineriadei.
În bătălia impostorilor s-au intromisionat și actori de felul lui Sorin Ilieșiu, fost UFD-ist, partid de breloc al lui Sorin Ovidiu Vântu, fost PNList, partid de breloc al lui Dinu Patriciu, coordonator al unui grup de crimă organizată- organizare pusă la cale cu concursul clicii lui Ion Iliescu mai ales. Ilieșiu trimite torente de scrisori pe teme de “anticomunism” identificat ca o sinecură pentru eternitate, printre altele, recent, un ridicol apel pe adresa lui Marius Oprea, în care solicită utilizarea “competențelor” unui Dan Voinea, colaborator al lui Oprea, în gestionarea dosarului Mineriadei…dosar mătrășit chiar de Voinea, în beneficiul direct al lui Ion Iliescu, vechiul său partener de conspirații moscovite. Penibilul este cu atât mai șocant cu cât Oprea este la rândul său coleg de partid cu Petre Roman, complicele lui Iliescu în acțiunea criminală a reprsiunii din iunie 1990.
Culmea, Dosarul Mineriadei este revendicat prin solicitarea unui parlamentar PSD, Tudor Panțâru care se adresează MAE, invocând niște parascovenii care nu au nimic de-a face cu dosarul Mineriadei, dar insistând în favoarea aceluiași Voinea, personajul malefic din dreapta unui pretins grevist al foamei, Doru Mărieș, izolat ca provocator în timpul Pieței Universității, deoarece a servit pretextul represiunii comandate de Ion Iliescu.
La tot acest haloimăs s-a mai adăugat și o organizație studențească, ANOSR, care a anunțat că vrea și ea Dosarul Mineriadei și că inițiează un miting în fața Curții de Casație, cică de comemorare a studenților căsăpiți în iunie 1990 de Ion Iliescu. Am sunat organizatorii care habar n-aveau despre ce organizează ei acolo, dar au indicat niște fantomatici Seniori ai Ligii Studenților respectiv pe un anume Dinu Gându. L-am sunat și pe Dinu Gându, care nici el habar n-avea ce-l poartă în luptă dar știa că trebuie să se agite la chemarea avocatului lui Dan Voinea, Antonie Popescu, susținător fervent al lui Crin Antonescu, cel care l-a exonerat de crimele mineriadei pe Ion Iliescu. Popescu, ex-consilier al lui Emil Constantinescu, tovarăș la toartă astăzi cu Ion Iliescu, a candidat la un post în CSM din postura de lucrător la casa de avocatură Sfârâială, apropiată a afacerezzei liberale, al cărei nume se leagă de un foarte tare tun din vremea lui Ludovic Orban.
Toată această adunătură este convocată, cum spuneam, în cabala susținerii lu’ megaproferosu’ holocaustului comunist, Volodea Tismenenski, zis Tismăneanu pe nume său “rromânizat”, care se vrea la comanda unei mari lucrări (business pentru eternitate) care să gestioneze și Revoluția și Mineriada – cu buget și sediu și sinecură pe viață. Asta după ce i-a învârtit niște calde limbi în dosul – ați ghicit – lui Ion Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.