Acasă Actualitate În mandatul lui Oprescu, bucureștenii devin proprietari de drumuri publice

În mandatul lui Oprescu, bucureștenii devin proprietari de drumuri publice

DISTRIBUIȚI

Pentru locuitorii Capitalei, mandatul lui Sorin Oprescu la Primăria Generală se transformă treptat într-un coșmar care-l lasă însă nepăsător pe edil. Locuitorii din zona pasajului Mărășești s-au trezit că un bucureștean a spart o porțiune de drum public pentru că trecea pe proprietatea sa. Strada se află chiar în centrul Capitalei și este amplasată deasupra pasajului Mărășești. Drumul a fost câștigat în instanță de un bucureștean. Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție este irevocabilă. Proprietarul terenului a spart asfaltul cu un buldozer. Ce a făcut Oprescu? Bineînțeles, nimic.
Procesul de retrocedare a terenului a durat câțiva ani. După ce Tribunalul București i-a dat dreptate, Răzvan Bănceanu a anunțat Primăria Capitalei.
„Din noiembrie până în mai 2009 s-au făcut memorii, s-au făcut notificări către Primăria condusă de domnul Oprescu pentru a soluționa această situație litigioasă. Să-și ridice investiția, să facă o ofertă de cumpărare, orice, inclusiv donație am avut în vedere“, a precizat Răzvan Ștefan Bănceanu, proprietar teren.
Amplasarea terenului în zona de protecție a pasajului Mărășești a făcut ca prețul acestuia să fie stabilit de experți sub prețul pieței. „Ofertele care au fost făcute proprietarilor erau de 500-600 de euro pe metru pătrat. Proprietarii nu au acceptat această sumă, motiv pentru care au acționat în instanță“, a precizat Ion Dedu, director Direcția Transporturi PMB.
Instanța a dat dreptate proprietarului. Sentința Curții de Casație și Justiție este irevocabilă. Reprezentanții Primăriei consideră că măsura luată lovește în bucureșteni, dar ei nu fac nimic pentru a contracara această acțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.