Acasă Actualitate În piețele din Iași țăranii vor plăti chirie mai mare cu 350%...

În piețele din Iași țăranii vor plăti chirie mai mare cu 350% pentru a-și vinde marfa. Oare cu cine au votat agricultorii ieșeni?

DISTRIBUIȚI

Instituția care deține piețele din Iași aflată în subordinea primarului PSD Mihai Chirică a stabilit taxe la nivel de Mall pentru producători locali care vor vinde în piețe agroalimentare din Municipiul Iași

Societatea EcoPiața intenționează să își actualizeze tarifele, care vor crește cu până la 350%. Proiectul de hotărâre vizând actualizarea tarifelor pentru serviciul public de întreținere, administrare și exploatare a piețelor, târgurilor, bazarului, talciocului și Hotelului Municipal practicate de S.C. EcoPiața S.A. este în dezbatere publică.

Motivul creșterii salariului minim pe economie impus de Guvernul PSD are impact negativ, în final, în buzunarul ieșenilor. Dar în loc să avem o administrație eficientă și o restructurare, astfel încât să se diminueze cheltuielile inutile, ne trezim cu majorări de tarife la absolut orice.

S.C. Eco Piața S.A. propune creșteri de 350% pentru comercianții din pietele agroalimentare, de la 7 lei mp/zi, la 25 lei/zi, în conditiile in care o tarabă are 2 mp. Sunt tarife majorate și la Pietele din Municipiul Iași care nu functionează, cum ar fi piețele din Dacia sau Podul de Piatră.

Sunt afectați și comercianții de lactate, care vor plăti cu 300% mai mult pentru închirierea tarabelor, de la 10 la 30 de lei pe zi.

‘Constat cu regret că pentru executivul Primăriei, anul 2017 a fost un an al majorărilor de impozite. La proiectul de taxe pentru anul 2018 am avut creșteri ale taxelor de peste 1000%, serviciile de salubritate s-au scumpit, la fel că serviciile celor de la Termo Service. Viziunea primarului Mihai Chirică e una de majorări de taxe pentru societățile comerciale, producători agricoli sau persoane fizice. Cât pătrunjel sau verdeață va trebui să vândă un producător în piață pentru a acoperi cei 30 de lei taxa/zi, în condițiile în care o legătură de pătrunjel e 1 leu, domnule primar?’, a mai spus Etienne IGNAT.

‘Avem un management defectuos în administrarea piețele agroalimentare, incapabil de performanță, demonstrat în cei 7 ani. Trag un semnal de alarmă că majorarea taxelor vor face prețurile din piețe să fie mai mari decât la supermarket. Pe termen scurt și mediu astfel de politici descurajează producătorii agricoli’, a conchis Etienne IGNAT, consilier local PNL Iași.

Etienne IGNAT este membru în COMISIA DE PROTECȚIA MEDIULUI, TURISM ȘI AGRICULTURA din cadrul Consiliului Local Iași.

Pe 28 iulie 2010, Direcția Piețe din cadrul Primăriei Municipiului Iași se reorganizează și se înființează S.C. Ecopiata S.A., fiind o societate pe acțiuni și având că unic acționar Consiliul Local al Municipiului Iași. 7 ani au functionat dupa bunul plac fara un regulament de functionare incurajand specula in detrimentul producatorilor locali.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.