Acasă Actualitate În spatele firmei care i-a dat șpaga lui Pintea s-ar afla celebrul...

În spatele firmei care i-a dat șpaga lui Pintea s-ar afla celebrul Octavian Niculescu acuzat de Banca Mondială că împarte șpăgi

DISTRIBUIȚI

Firma de la reprezentantul căreia Sorina Pintea a luat mita este Hospital Techincal Solutions din București. Potrivit ONRC firma este deținută de Dumitru Costin (85%), Gheorghe Aurel Dobrescu, Daniela-Anca Neagoe și Gheorghe Tîmpu, câte 5% fiecare. Până la data de 31 decembrie 2019, asociat a fost și Constantin Moise. Pe 1 ianuarie 2020, acesta și-a cesionat părțile sociale și a fost înlocuit ca administrator de Valentin Schnaider. Constantin Moise și Valentin Schnaider au lucrat ca Instalation Manager și Project Manager la Tehnoplus Medical. Surse concordante ne-au declarat că firma HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS este derivată din TEHNOPLUS MEDICAL, societate care apare ca mituitoare într-un raport de la Banca Mondială.

Pe 5 mai 2017, Banca Mondială a anunţat printr-un comunicat de presă că a exclus Tehnoplus Medical SRL de la proiectele finanţate cu banii săi, după ce firma a dat mită pentru a primi un contract. Banca Mondială a spus şi suma exactă a şpăgii plătite de Tehnoplus Medical unui spital, societatea intrând până în mai 2019 pe lista neagră a forului mondial. O premieră ruşinoasă pentru România. Foarte interesant este faptul că nici un organ românesc de anchetă nu s-a interesat de acest caz, deşi Banca Mondială a prezentat infracţiunea cu subiect şi predicat.  Şpaga a fost de aproape 170.000 de euro. Detalii AICI.
Pentru că numele Tehnoplus era compromis, celebrul OCTAVIAN NICULESCU (Sursă foto: summit.rbls.ro) a înființat firma HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS, asociați fiind oameni din TEHNOPLUS MEDICAL.

Firma înființată pe 7 mai 2018 are capital social de 2000 de lei și 39 de angajați, activitatea sa principală fiind „Productia de dispozitive, aparate si instrumente medicale si de laborator”. În 2018, firma a raportat o cifră de afaceri de 3.231.591 lei și o pierdere de 300.574 lei. În 2019 afacerile firmei Hospital au înflorit. Pe 12 februarie 2019, prin înredințare directă, spitalul din Baia Mare a încheiat un contract de 2,3 milioane de lei pentru “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”.
Recent, firma s-a băgat și la construcții, încheind pe 3 februarie 2020, un contract de peste 15 milioane de lei cu spitalul din Lupeni pentru modernizarea corpului vechi de clădire.

Firma a câștigat 70 de contracte în SICAP (fostul SEAP) de la înființare, primele dintre ele, cu UMF Cluj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Citește și Sorina Pintea dusă la mandat. A luat 7% din valoarea unui contract.

4 COMENTARII

 1. cum poate crede cineva ,ca o firma care da spaga la banca mondiala este fff corecta in tara prin castigarea a zeci de contracte????
  valentin schneider este nepotul celebrului……,un fel de mario iorgulescu,un nevinova,o marioneta la cheremul unchiului!!
  nu este singura firma infiintata de celebrul,din tehnoplus au derivat 4-5 firme…..

 2. Buna ziua ! Iata pe mana cui a fosta sanatatea romanilor , sub conducerea acestei femei .Este incredibil.Starea romanilor este precara d.p.v.a sanatatii , iar doamna avea alte prioritati, spaga.

 3. Domnul celebru a devenit brusc corect denuntand ca i se cere spaga!!
  Cata ipocrizie!!!
  Spagari la Banca Mondială dar corecți in Romania!!
  Poate ca nu ar strica din partea DNA ceva controale pe la firmă spagara la Banca Mondială în trecut,cu cercetări particulare pe anumite prooecte interne…..gen…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.