Acasă Actualitate În timp ce Ponta se bronzează la Miami, românii ar putea plăti...

În timp ce Ponta se bronzează la Miami, românii ar putea plăti din buzunarul lor eșecul privatizării CFR Marfă

DISTRIBUIȚI

Grăbit să prindă avionul de Miami, Ponta a ”uitat” să trimită la Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern 526 din 24 iulie 2013, care face referire la aprobarea condițiilor de vânzare a pachetului majoritar de acțiuni al CFR Marfă către Grup Feroviar Român. Deși actul normativ a fost adoptat de guvern, semnat și parafat de miniștrii Daniel Chițoiu, Liviu Voinea și chiar de însuși Victor Ponta, acesta n-a ajuns nici după zece zile de la adoptarea sa la Monitorul Oficial, fapt ce ar putea pune în pericol procesul de privatizare al companiei.
„În condițiile în care Guvernul nu continuă procedura din cauza lui, nu din alte cauze, peste ceva timp cu certitudine GFR va cere daune Guvernului României, nu numai că nu va pierde garanția, dar va câștiga probabil destule milioane de euro ca daune, pentru că Guvernul nu a dus la îndeplinire procedura după ce a declarat câștigătorul și acești bani se vor plăti din bani publici“, a atras ieri atenția șeful statului, la Palatul Cotroceni.

Băsescu a subliniat că „litigiul“ va fi în defavoarea statului român și că dacă el ar fi prim-ministru ar accelera la maxim procedurile

„Ce este important acum e ca Guvernul să nu blocheze procedurile, pentru că statul român va plăti dacă el blochează procedurile. Dacă este să se rateze privatizarea, ca reprezentant al statului, aș vrea să se rateze din cauza partenerului și nu din cauza lipsei de curaj pe care eu, statul, o am la un moment dat în a continua procesul. Pentru că blocarea procesului de privatizare din cauza Guvernului României nu va face decât să aducă daune de milioane în procese care vor dura ani, dar vor fi extrem de costisitoare la final“, a afirmat Băsescu.
El a menționat că „modul cum s-a desfășurat procesul de licitație prefigura un eșec“ în cazul CFR Marfă, iar în privința câștigătorului licitației a rămas la fel de sceptic în ceea ce privește posibilitatea acestuia de a asigura banii pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni.
„?ê?£i acum sunt sceptic că (GFR, n.r.) va găsi banii. Însă blocarea procesului de către Guvern îi va da domnului Stoica toate motivele să spună «Păi, fraților, dacă îmi semnați contractul în cele 60 de zile care mi-ar fi rămas…», că avea 30 de zile să mai depună 10,2 milioane și încă 30 de zile ca să depună diferența de 181 de milioane. Omul, oricât ar căuta, dacă nu are contractul în mână, semnat, nu-l ia în seamă nicio bancă în mod serios. Dincolo de faptul cunoscut că ar avea probleme, dar Guvernul îi creează condiții să arate că nu avea cum să facă rost de bani pentru că nu are contractul. Deci aici e eroarea pe care, din punctul meu de vedere, o face Guvernul“, a precizat președintele. Cu alte cuvinte, eșecul privatizării CFR Marfă, din cauza guvernului care a blocat procesul de vânzare, i-ar putea aduce bani frumoși lui Gruia Stoica și o gaură substanțială în bugetul statului, gaură ce va fi acoperită din taxele românilor, nu din banii de concediu ai familiei Ponta. În aceste condiții nu poți să nu suspectezi chiar o înțelegere între Ponta și Stoica pe această temă, din care ar pierde doar contribuabilul român, obișnuit de altfel să susțină din buzunarul său toate aranjamentele și eșecurile politicienilor.

Ponta – informat de servicii despre situația câștigătorului licitației
 
Întrebat de ce a optat pentru convo­carea ședinței CSAT de urgență și nu a mai așteptat până la revenirea premierului din concediu, șeful statului a invocat atât angajamentul cu FMI cât și jocul de imagine al premierului Ponta.
„Nu mai poate aștepta angajamentul României în relația cu Fondul. România s-a angajat să finalizeze privatizarea până la sfârșitul lunii septembrie, iar pe urmă cu certitudine jocul propagandistic ar fi fost «dacă președintele convoca la vreme CSAT, uite că nu depășeam termenul»“, a precizat Băsescu.
Totodată, el a menționat că a solicitat serviciilor de informații să verifice dacă informațiile privind privatizarea CFR Marfă au parvenit tuturor celor în drept. Băsescu a precizat că serviciile de informații au confirmat că informările primite de șeful statului pe acest subiect au fost remise și premierului și minis­trului Transporturilor.
În plus, Băsescu a subliniat că nu a solicitat în mod special informări privind CFR Marfă din partea serviciilor de informații, ci acestea au fost transmise „automat“ din inițiativa acestor structuri.
„Vă mărturisesc că nu îmi place această plimbare a unui proces de privatizare între guvern și CSAT, cu atât mai mult cu cât CSAT nu are niciun fel de atribuțiuni în privatizări. Guvernul a presat în crearea unui precedent, implicarea CSAT în procese de privatizare. Cred mai bine se făceau presiuni pe câștigător să vină cu banii. Nu înțeleg de ce a fost preferată soluția implicării în dezbatere publică a unei instituții fără atribuțiuni, când cel care atribuțiuni să aducă banii era câștigătorul declarat și atotlăudat și de fostul ministru al transporturilor și de premierul Victor Ponta. Au declarat licitația de privatizare un mare succes și trebuia materializat succesul. Constat că unii politicieni vor să fugă de succes“, a mai spus Băsescu.
El a adăugat că „singurul care a fost precaut“ în această privință a fost CSAT“.
„Singurul care a fost precaut a fost CSAT și eu și nu văd de ce tocmai noi să luăm succesul domnului Victor Ponta, când am fost relativ reținuți cu privire la corectitudinea derulării procesului de licitație, dar și la eventuala capacitate a câștigătorului GFR de a veni cu suma de 202 milioane plus bani de investiții. CSAT și-a încheiat misiunea pe data de 5 februarie 2013, când prin Hotărârea 23 a avizat strategia de privatizare, care a fost avizată strict din punct de vedere al atribuțiunilor CSAT“, a mai spus el.
CSAT nu a emis, în urma ședinței de vineri, nicio nouă decizie privind priva­tizarea CFR Marfă, informează Preșe­din­ția, menționând că strategia de privatizare a companiei a fost avizată de către Consiliu prin hotărârea din 5 februarie.

Băsescu: CFR Marfă nu se plimbă între palate, e garat la Victoria

Comentând fuga de răspundere a lui Ponta, președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, dacă privatizarea CFR Marfă ar fi fost în responsabilitatea sa, de mult ar fi luat decizii, el comentând totodată că „CFR Marfă nu se plimbă între palate, este garat la Palatul Victoria și se pare că locomotiva nu mai are energie“.
„Aș vrea să fac precizarea că în politică și în funcțiile cele mai înalte în stat cel mai bun lucru este asumarea și nu fuga de răspundere. Mie îmi pare rău că și presa văzând această plimbare, încercare de plimbare a responsabilității către CSAT a ajuns în unele momente la concluzia «CFR-ul, plimbat între palate». Nu, eu nu pot să-l cazez la Cotroceni, CFR Marfă … nu am un depou. Ele apar­țin Guvernului și nu există în atribuțiunile CSAT aprobarea de privatizări. Vă asigur că, dacă ar fi fost în responsabilitatea mea, de mult luam decizii“, a spus Băsescu, în conferința de presă susținută la Palatul Cotroceni.
Băsescu a mai spus că, dacă ar fi prim-ministru ar accelera la maximum procedurilor. „Dacă aș fi prim-ministru aș accelera procedurile, la maxim. Pentru că ori am șansa să încasez cei 202 milioane de euro și în același timp am șansa să negociez în contract respectarea condi­țiilor de modernizare a companiei, care sunt în strategia pe care Guvernul și-a asumat-o și aș impune un grafic de modernizare de de achiziție de locomo­tive noi, de vagoane noi, de vagoane moderne. (…) Ori, dacă cel care câștigat, GFR, câștigătorul licitației nu vine cu banii și nu acceptă condițiile din strategia de privatizare, Guvernul poate să reia liniștit procedura de privatizare așa cum ea este și înscrisă în proiectul de acord cu Fondul“, a menționat el.
„CFR Marfă nu se plimbă între palate, CFR Marfă e parcat, e garat la Palatul Victoria și se pare că locomotiva nu mai are energie, după ce a lăudat sosirea CFR Marfă în Palatul Victoria. A lăudat privatizarea, a lăudat fostul ministru, ce e drept cam penal el, dar l-a lăudat“, a mai spus Băsescu.
Întrebat, în conferința de presă susținută la Palatul Cotroceni, dacă a fost deranjat de absența premierului Ponta de la ședința CSAT, șeful statului a afirmat:.
„Da. M-a deranjat și faptul că s-au trimis hârtiile după ce premierul a plecat, deci nu mai aveam cu să discut problema cu el și m-a deranjat și faptul că erau conștienți că e vorba de o hotărâre de privatizare care nu are nicio treabă cu CSAT și totuși au trimis actele. Acte care, aduceți-vă aminte, încă din data de 26 premierul a declarat că le-a trimis la CSAT. În realitate le-a trimis pe 1 august“, a spus președintele.
El a fost întrebat dacă a încercat să-l contacteze telefonic pe Victor Ponta, în legătură cu publicarea HG privind CFR Marfă în Monitorul Oficial. „Asta am cerut vineri în CSAT, publicarea urgentă în Monitorul Oficial“, a menționat el.
„Acum nu-mi puteți cere să îl caut pe premier că are o problemă de legalitate. Poate bona, dar și bona e tot la Maiami, așa că…“, a mai spus Băsescu.

Firme din grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica, se aflau în procedura de executare silită la 30 iunie 2013
Situația firmelor deținute de Gruia Stoica, afaceristul consiliat îndeaproape de fostul general SRI Gioni Popescu, mâna dreaptă a lui Radu Timofte, nu este deloc una înfloritoare.
Grampet Service și Transbordare Vagoane-Marfa, firme membre ale grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, aveau la data de 30 iunie 2013 obligații restante la bugetul de stat in valoare de 463082 lei, iar împotriva lor s-a început procedura de executare silita, arata datele de pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscala (ANAF).
Cele doua firme apar in lista contribuabililor mici si mijlocii cu obligații restante la bugetul de stat, disponibila pe site-ul ANAF. Grampet Service apare cu obligații restante in valoare de 404978 lei, iar Transbordare Vagoane-Marfa cu obligații restante către buget in valoare de 58104 lei.
Fiscul a anunțat luni ca Societatea GRUP FEROVIAR ROMAN S.A. (GFR SA) nu figurează in bazele de date ale Agenției Naționale de Administrare Fiscala (ANAF) cu sechestre instituite, conturi blocate si nici nu figurează pe lista datornicilor publicata pe site-ul instituției. Anunțul ANAF survine după ce un site de știri a scris ca averea lui Gruia Stoica, patronul companiei GFR, ar fi fost pusa sub sechestru.
„GFR – Grampet a ales să nu răspundă provocărilor multiplelor atacuri mediatice și dezinformări lansate de cei care doresc ca privatizarea CFR Marfă să eșueze sau să ajungă în mâinile unor profitori. Considerăm însă că o continuare a acestor atacuri ne afectează grav reputația comercială, credibilitatea în fața instituțiilor financiare și a partenerilor din țară și din străinătate, unde în aceeași perioadă ne continuăm extinderea regională. Așa ceva nu este tolerat în niciun stat civilizat“, s-a apărat compania lui Stoica , într-un comunicat. Grupul apreciază că încercarea de anulare a privatizării companiei de transport marfă poate fi catalogată drept un atac la adresa siguranței naționale.Cu toate acestea, potrivit Mediafax, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași face cercetări pentru evaziune fiscală într-un dosar privind privatizarea frauduloasă a firmei Transbordare Vagoane Marfă (TVM) Iași și implicare în activități de crimă organizată, procurorii având indicii că Gruia Stoica ar fi preluat TVM cu banii firmei. În acest context, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în dosarul de la DIICOT Iași sunt cercetați Gruia Stoica, tatăl și fratele acestuia, fiind instituit sechestru asigurător pe bunuri ale acestora. Gruia Stoica susține însă că în acest caz nu a fost începută urmărirea penală în cazul lui.
„Nu s-a început urmărirea penală în cazul meu pentru evaziune fiscală. Eu la acea firmă aveam două acțiuni în 2004. Mai mult, nu-i cunosc nici pe directorul general, nici pe directorul financiar de la acea societate“, a precizat omul de afaceri.

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.