Acasă Actualitate În urma articolului din Curentul, Firea a anunțat că nu va dispune...

În urma articolului din Curentul, Firea a anunțat că nu va dispune amendarea niciunui participant care și-a luat copiii la mitingul anti-grațiere

DISTRIBUIȚI

Biroul de presă al Primăriei Capitalei ne-a transmis, de pe o adresă de gmail, precizări la 24 de ore de la publicarea articolului nostru prin care anunțam că surse din Primăria Capitalei ne-au declarat că pizmașa Firea, susținătoare înfocată a grațierii și a dezincriminării abuzului în serviciu și a conflictului de interese,  ar vrea ca cei care au fost la marșul de duminică, 22 ianuarie însoțiți de copii să fie amendați conform articolului 27, aliniat (4) al Legii 272/2004 care spune: „Copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice.” Cum participanții la miting voiau să convingă Guvernul să nu emită cele două ordonanțe de urgență, consideră ea că ar fi dorit astfel influențarea deciziei unei autorități publice. Conform aceleiași legi nerespectarea prevederilor art. 27 alin. (2)-(4) este contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei de către poliție. 

„În legătură cu informațiile „pe surse” vehiculate în anumite publicații online, potrivit cărora „Firea vrea să-i sancționeze pe cei care și-au luat copiii la marșul anti-grațiere cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei”, Biroul de Presă al Primăriei Capitalei este împuternicit să facă următoarele precizări:

Primarul General Gabriela Firea nu și-a exprimat niciodată, direct sau aluziv, intenția de a dispune aplicarea de amenzi participanților la evenimentele de stradă din ultima perioadă.
Sursele anonime invocate de autorii articolului nu există, ci sunt doar menționate pentru a da o brumă de credibilitate unor afirmații făcute cu rea credință, în cadrul unei campanii de denigrare sistematică a Primarului General.
 
Pentru corecta informare a cetățenilor, Primarul General face publice toate opiniile pe care le are în legătură cu administrarea Capitalei și, în general, aceste idei sunt urmate și de fapte concrete, ceea ce în cazul de față nu s-a întâmplat.”
 
Ne bucurăm că Firea a renunțat la idee și o asigurăm că sursele noastre din Primărie vor rămâne anonime, așa cum sunt toate sursele jurnalistice. Lumea vorbește. Nu sțim dacă din cauză că o detestă sau din dispreț sau din amândouă motivele.
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.