Acasă Actualitate Inca o arestare in dosarul -Miliardarii de carton-

Inca o arestare in dosarul -Miliardarii de carton-

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri iesean Bebi Romantov, patronul companiei de turism NET, a fost arestat ieri in dosarul -Miliardarii de carton-. Romantov este acuzat de sase infractiuni: inselaciune, fals, uz de fals, bancruta frauduloasa, asocierea in vederea comiterii de infractiuni si folosirea creditului societatii in scopuri contrare intereselor firmei.

Anchetatorii considera ca Bebi Romantov a adus un prejudiciu de trei miliarde de lei Banc Post. De cealalta parte, acesta se considera o victima a lui Vasile Iftode, care a fost arestat vineri in acelasi dosar.

Avocata Ioana Beldeanu, cea care l-a reprezentat pe afaceristul iesean, a afirmat ca acuzatiile procurorului Suhan sunt fortate, iar clientul sau a fost inselat de Vasile Iftode cu doua miliarde de lei. In plus, avocata a mai spus ca prin arestarea lui Romantov s-a incercat distragerea atentiei de la adevaratii autori ai ingineriilor financiare, care s-ar afla undeva in staff-ul bancilor care au dat creditele.

El a intrat in vizorul organelor de cercetare penala datorita unor legaturi de afaceri cu varul sau, Vasile Iftode. Ca administrator al societatii -I.G. Trade-, acesta a obtinut credite de la mai multe banci, pe care a -uitat- sa le mai returneze. Astfel, bancile Ion Tiriac, Banc Post si Ro Bank au fost pagubite cu 12,8 miliarde de lei. Conform unor surse apropiate anchetatorilor, Bebi Romantov este unul dintre cei care l-au ajutat astfel pe Bazil sa puna mana pe cele 13 miliarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.