Acasă Actualitate Închisoare cu executare și amenzi de zeci de mii de lei pentru...

Închisoare cu executare și amenzi de zeci de mii de lei pentru trei ginecologi care luau mită între 50 și 1600 de lei de la pacienți

DISTRIBUIȚI

O hotărâre inedită au emis judecătorii, condamnând pe lângă anii de închisoare cu executare și la plata unor amenzi penale substanțiale. Trei medici ginecologi din Vaslui au fost condamnaţi, vineri pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au condamnat-o vineri pe medicul Simona Botez la patru ani şi opt luni de închisoare şi peste 80.000 de lei amendă penală, pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi întreruperea cursului sarcinii, pe medicul Doina Andrei tot la patru ani şi opt luni de detenţie, precum şi la plata unei amenzi de 92.500 de lei, pentru aceleaşi acuzaţii.

Medicul Adrian Tănăsescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare şi a fost condamnat și la plata unei amenzi de 18.000 de lei, pentru luare de mită în formă continuată.

„Instanţa dispune confiscarea de la cei trei inculpaţi a sumei totale de 19.870 de lei, primită de la paciente cu titlu de mită”, au decis judecătorii.

Medicii nu mai au voie să profeseze ca medici timp de cinci ani de la ispăşirea pedepselor.

În rechizitoriul procurorilor se arată că:
„În perioada 2009 – 2015, inculpaţii Andrei Doina, Botez Simona și Tănăsescu Adrian, medici din cadrul Secției Obsetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, au solicitat și obținut de la pacienți sume de bani variind de la 50 la 1.600 de lei, efectuare de acte în legătură cu activitatea de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale gratuite, sau pentru îndeplinirea de acte contrare îndatoririlor de serviciu, efectuarea de întreruperi de sarcină la cerere, vâsta sarcinii fiind de peste 14 săptămâni, activitatea ilegală fiind disimulată prin comiterea de infracțiuni de fals, referitor la completarea inexactă a foilor de oservație clinică cu privire la pacienți”, au arătat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.