Acasă Actualitate Incredibil: actele prin care Oprea și Onțanu au devenit generali au fost...

Incredibil: actele prin care Oprea și Onțanu au devenit generali au fost distruse de MApN

DISTRIBUIȚI

În România, orice firmă privată este obligată să păstreze documentele financiar-contabile justificative timp de 10 ani iar dosarele de personal inclusiv statele de plată, timp de 50 de ani. Ministerul Apărării Naționale a distrus după cinci actele prin care penibilii Gabriel Oprea și Nicolae Onțanu au devenit generali după cum se arată într-un răspuns al MApN.

„La sfârșitul anului trecut vă anunțam că am adresat o întrebare către MApN referitoare la modalitățile în care domnii Neculai Onțanu și Gabriel Oprea au primit gradele militare și am cerut să se facă publice documentele care au stat la baza acestor avansări.

Câteva luni mai târziu primesc un răspuns sec și sfidător prin care reprezentanții MApN îmi spun că ei au păstrat respectivele documente doar 5 ani de la data întocmirii, iar în prezent nu le mai au. Atât. Fără nicio trimitere către instituția la care se află în prezent sau ce demersuri ar trebui să fac în continuare pentru a le găsi.

Sunt foarte dezamăgit de felul în care domnul Ministru Motoc a ales să acopere, ca și predecesorii domniei sale, ilegalitățile comise în minister până acum. Mă așteptam ca un Guvern tehnocrat să înceapă „curățenia”, să investigheze, să facă publice acest tip de fapte, să depună plângeri penale și să ceară sancțiuni dure.

În condițiile acestea, voi continua singur bătălia cu „generalii instelati” fără niciun merit real sau vreo contribuție adusă armatei sau țării. Voi reveni cu întrebări și interpelări către toate instituțiile care ar putea face lumina și dreptate în aceste cazuri, atât cât mi-a mai rămas din mandatul de deputat și nu numai.

Reamintesc opiniei publice faptul că Ecaterina Teodoroiu, Eroina de la Jiu, a fost doar sublocotenent post-mortem. Astfel de oameni vor rămâne adevărații eroi, indiferent de cât de mult dezonorează sistemul clientelar brava Armata Română.

Nu în ultimul rând, iau în considerare inclusiv depunerea unor plângeri celor care încearcă să mușamalizeze posibile infracțiuni.” anunță deputatul PNL Dan Cristian Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.